Presidència

Colomer destaca la importància de la formació turística inclusiva i advoca pel "compromís i les ganes de futur per a véncer la por"

12/01/2021
Colomer destaca la importància de la formació turística inclusiva i advoca pel 'compromís i les ganes de futur per a véncer la por'
- Francesc Colomer ha lliurat els diplomes de formació en hostaleria a 16 joves amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual
- Es tracta de certificats del projecte PREPARA-T, que impulsa la Fundació Asindown en col·laboració amb Turisme CV
- Francesc Colomer ha lliurat els diplomes de formació en hostaleria a 16 joves amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual
- Es tracta de certificats del projecte PREPARA-T, que impulsa la Fundació Asindown en col·laboració amb Turisme CV



El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dimarts la importància de la formació turística inclusiva i ha advocat pel "compromís, la generació de noves idees, l'afecte i les ganes de futur per a véncer la por i eixir forts d'aquest any tan complicat per a tots".

Per a Colomer, "lluitar en la vida és véncer dificultats, no rendir-te, però també donar afecte als altres per a avançar junts", tal com fan diàriament els alumnes de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que han rebut hui, de la mà del titular de Turisme, els diplomes de formació en hostaleria.

En concret, es tracta de certificats del projecte PREPARA-T, que impulsa la Fundació Asindown, a través del seu Centre de Suport a la Inclusió i en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Xarxa CdT.

Aquests diplomes acrediten la formació teoricopràctica de 800 hores de duració a 16 joves amb diversitat funcional i intel·lectual. Concretament, han format part del programa 8 alumnes per grup, d'edats compreses entre els 20 i els 35 anys aproximadament.

Així, l'alumnat compta ja amb el seu títol de professionalitat basat en aprenentatges en perfils del sector turístic, la qual cosa suposa una important aposta pel seu futur laboral.

A aquest acte han assistit també el gerent de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos; la coordinadora del Centre de Suport a la Inclusió d'Asindown, Mamen Buigues, i la coordinadora del projecte PREPARA-T, Lorena Torres.

Enguany, a causa de la crisi provocada per la COVID-19, "l'esforç tant per part de l'alumnat com del professorat ha sigut extraordinari", segons Colomer.

En aquest sentit, des de la Xarxa CdT s'han adaptat materials; s'han alternat classes en línia amb algunes presencials quan les condicions de seguretat eren adequades; s'ha reforçat el seguiment a través de tutories, i s'ha potenciat el treball en les pràctiques no laborals extremant les mesures de seguretat.

Per a Francesc Colomer, "a pesar de l'escenari tan complicat, el curs ha pogut concloure de manera satisfactòria i tot l'alumnat ha pogut adquirir els coneixements necessaris per a eixir al món laboral amb garanties".

Per la seua banda, la responsable d'Asindown dels cursos de formació en hostaleria, Lorena Torres, ha afirmat que "aquesta formació permet cada any formar un grup d'alumnes en uns perfils laborals dedicats al turisme, en què poden desenvolupar-se i trobar un futur lloc de treball".

"La formació tradicional no té una perspectiva inclusiva", ha argumentat Torres, "i per això, des de 2018, vam decidir llançar-nos amb un projecte propi en col·laboració amb Turisme en què adaptem la formació a les necessitats de l'alumnat".

"Si hi ha quelcom que demostra l'alumnat, és que no hi ha barreres ni pandèmies que paralitzen les seues vides. Quan entitats socials, empreses col·laboradores i administracions públiques treballen juntes, les barreres són més fàcils de salvar", ha afirmat Torres.

"L'objectiu és donar oportunitat i acompanyar en aquest procés, per això els xics i xiques de la Fundació Asindown volen ser protagonistes de la seua pròpia carrera de futur", en què la societat els acompanya i adapta perquè aconseguisquen els seus objectius personals.

El secretari autonòmic de Turisme lliurarà dijous que ve, 14 de gener, els certificats del projecte PREPARA-T als i les alumnes amb síndrome de Down, o altres discapacitats intel·lectuals, que s'han format en el CdT de Castelló.

Galeria d'imatges