Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

La Conselleria de Sanitat condiciona 280 llits als hospitals de campanya

12/01/2021
- Aquests llocs hospitalaris estan concebuts per a derivar pacients COVID-19 positius amb situació clínica lleu o moderada
- Per províncies, s'han habilitat 80 llits a l'hospital de campanya d'Alacant, 80 més al de Castelló i 120 a València
- Aquests llocs hospitalaris estan concebuts per a derivar pacients COVID-19 positius amb situació clínica lleu o moderada
- Per províncies, s'han habilitat 80 llits a l'hospital de campanya d'Alacant, 80 més al de Castelló i 120 a València



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha condicionat un total de 280 llits als hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, per a alleujar la pressió en els departaments de salut més afectats per l'increment d'hospitalitzacions associades al repunt de casos de coronavirus.

Per províncies, s'han habilitat 80 llits a l'hospital de campanya d'Alacant, 80 més al de Castelló i 120 a València.

"Aquests llits estan pensats per a derivar pacients COVID-19 positius, confirmats per PCR, amb situació clínica lleu o moderada, prèviament ingressats en hospital d'aguts. D'aquesta manera, preveiem guanyar espai a l'hospital matriu, del qual depén l'hospital de campanya. No es tracta de portar els llits UCI als hospitals de campanya", ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

També serviran d'estada i lloc de tractament de pacients que no puguen guardar quarantena o tractament al seu domicili o amb els seus convivents, així com per a aquells que no puguen ser atesos als seus hospitals de referència per tindre aquests una ocupació elevada.

Les patologies que s'atendran als hospitals de campanya correspondran a pacients majors de 18 anys amb ingrés per pneumònia per COVID en fase de resolució de la malaltia (la insuficiència respiratòria s'ha de poder corregir amb fluxos baixos d'oxigen), així com pacients que podrien rebre l'alta hospitalària, però es veuen obligats a romandre temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantindre mesures d'aïllament adequades.

Els criteris per a l'hospitalització i l'ocupació d'aquests nous llocs hospitalaris seran: proximitat a la zona d'accés, proximitat a les diverses eixides d'emergència, disponibilitat de connexions a la xarxa d'oxigen, mòduls que faciliten les dinàmiques de treball i un aïllament millor respecte de fonts de soroll i llums exteriors.

Per a atendre els llocs hospitalaris preparats als tres hospitals de campanya que s'han alçat al costat dels respectius hospitals matriu també s'ha previst mobilitzar personal.

En concret, per cada mòdul o control d'infermeria de 22 llits, un total d'11 infermeres i 6 TCA, a més de zeladors i professionals administratius.

Galeria d'imatges