Hisenda i Model Econòmic
Renta 2021

La Generalitat posa en funcionament 25 punts d'assistència gratuïta per a ajudar la ciutadania a realitzar la declaració de la renda

01/06/2022
La Generalitat posa en funcionament 25 punts d'assistència gratuïta per a ajudar la ciutadania a realitzar la declaració de la renda
-Arcadi España: "Volem oferir un servei més senzill i accessible als 2,4 milions de valencians i valencianes que tenen l'obligació de presentar la declaració de la renda"
- L'Agència Tributària Valenciana amplia els punts d'atenció personalitzada amb 9 oficines a la província d'Alacant, 8 a la de València i 8 a la de Castelló
- Arcadi España: "Volem oferir un servei més senzill i accessible als 2,4 milions de valencians i valencianes que tenen l'obligació de presentar la declaració de la renda"
- L'Agència Tributària Valenciana amplia els punts d'atenció personalitzada amb 9 oficines a la província d'Alacant, 8 a la de València i 8 a la de Castelló



El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que la Generalitat "ha instal·lat 25 punts d'assistència gratuïta per a oferir un servei pròxim i gratuït als 2,4 milions de valencians i valencianes que tenen l'obligació tributària de presentar la declaració de la Renda de 2021".

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació a Alacant de la campanya presencial de la Renda 2021, que comença aquest dimecres 1 de juny, en la qual ha estat acompanyat per la directora general de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), Sonia Díaz, i el delegat de l'ATV a Alacant, Francisco Simoes.

El conseller ha posat en relleu que es tracta de la xifra "més alta d'oficines d'atenció presencial i és un bon exemple de col·laboració entre l'Administració de l'Estat, la Generalitat i els ajuntaments que ens han cedit espais per a poder instal·lar aquestes oficines d'atenció amb les quals volem facilitar el servei a un major nombre de ciutadans".

En concret, a la província d'Alacant, la Generalitat comptarà amb 9 oficines temporals a Alacant, Altea, Santa Pola, el Pinós, el Campello, Torrevieja, Xaló, Xixona i l'Alfàs del Pi.

Per la seua banda, se sumaran 8 oficines dependents de la Generalitat que se situaran a Castelló de la Plana, l'Alcora, Sant Mateu, Segorbe, Morella, Vistabella del Maestrat, Benicarló i Montanejos.

Finalment, a la província de València, s'instal·laran 8 oficines de l'ATV en 7 municipis diferents, ja que Chiva tindrà una oficina tant al centre del municipi com a la urbanització de Calicanto. En concret, se situaran a València, Albaida, Chelva, Ayora, Ademuz i la Font de la Figuera.

Reforç zones d'interior i de costa

Arcadi España també ha subratllat que amb aquesta campanya presencial "volem ajudar les persones majors, les que tenen dificultat per a desplaçar-se, així com les que viuen en pobles de costa amb molta població i un volum elevat de declaracions o de l'interior amb molta distància als centres habituals de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, perquè disposen d'aquest assessorament gratuït amb la fi aconseguir que les obligacions tributàries les complim d'una manera fàcil i senzilla".

Amb anterioritat, el conseller ha visitat la seu de l'ATV a Alacant (que prestarà durant el mes de juny el servei d'atenció presencial 'Més prop de tu', que ofereix assessorament gratuït i la possibilitat de realitzar la declaració de la renda.

Horari d'atenció al públic

La campanya d'atenció presencial estarà oberta fins al 30 de juny i per a poder fer ús d'aquest servei presencial, gratuït i personalitzat, s'ha de concertar cita prèvia (estarà operativa fins al 29 de juny) a través de la web consulteu ací, de l'aplicació Agència Tributària, del telèfon automàtic 24 hores 915357326 o 901121224 o del telèfon d'atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344.

Així mateix, l'horari d'atenció al públic per a la realització de la declaració presencial de la renda serà els dilluns, dimarts i dijous, de 09.00 a 14.30 hores, i de 16.00 a 19.00 hores, mentre que els dimecres i divendres estarà disponible de 09.00 a 15.00 hores.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller d'Hisenda, Arcadi España