Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aporta 4,7 milions d'euros a la Fundació Centre d'Investigació Príncep Felip d'investigació en biomedicina

01/04/2022
- La subvenció s'emprarà per a finançar despeses de funcionament del centre d'investigació
- El CIPF és un centre referent internacional en biomedicina que busca solucions per a malalties humanes
- La subvenció s'emprarà per a finançar despeses de funcionament del centre d'investigació
- El CIPF és un centre referent internacional en biomedicina que busca solucions per a malalties humanes



El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Fundació Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) de la Comunitat Valenciana per a la promoció de la investigació en biomedicina i el finançament del funcionament del Centre durant 2022, amb una aportació per part de la Generalitat de 4.714.000 euros.

El CIPF desenvolupa una investigació biomèdica d'excel·lència. En 2021 va aconseguir ser l'únic centre de la Comunitat Valenciana en el rànquing Scimago dels 10 millors centres d'investigació en salut d'Espanya i, en aquesta línia, té 2 projectes ERC del Consell Europeu d'Investigació i 5 accions finançades per la Comissió Europea.

El centre compta amb 23 grups d'investigació, 14 serveis i plataformes tecnològiques i participa en 12 xarxes i consorcis d'investigació. A més, compta amb 12 unitats mixtes per a dur a terme projectes traslacionals juntament amb hospitals i universitats, com ara la unitat recent amb la Universitat de Cambridge.

La seua activitat científica s'estructura en quatre programes: el primer, les bases moleculars de patologies humanes, entre les quals destaquen les malalties rares, les malalties neuromusculars, les malalties mitocondrials, les malalties endocrines i l'oncologia; el segon gira entorn de la deterioració neurològica i la neuroinflamació.

Així mateix, un tercer programa tracta sobre les noves tecnologies d'investigació biomèdica, bioinformàtica i biologia computacional, com ara la seqüenciació genòmica, transcriptòmica, metabolòmica, entre altres, i la seua relació amb les malalties i la resposta a fàrmacs, i, finalment, el programa de teràpies avançades, com ara nanofàrmacs, teràpies cel·lulars, així com la seua combinació.

La subvenció facilitarà el desenvolupament dels programes de la Fundació, que destaca per ser un centre interdisciplinari capaç de desenvolupar una investigació d'avantguarda en el camp de la biomedicina i el descobriment de nous fàrmacs, amb la utilització de les tecnologies més avançades.