Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Oci i temps lliure

Més de 300 persones majors passen les vacances de Setmana Santa i Pasqua en balnearis amb el Programa de termalisme

18/04/2022
Més de 300 persones majors passen les vacances de Setmana Santa i Pasqua en balnearis amb el Programa de termalisme
- La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat per a enguany 8.963 places per a estacions termals
- El programa es reprén després de dos anys sense convocar-se a causa de la pandèmia per la COVID-19
- La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat per a enguany 8.963 places per a estacions termals
- El programa es reprén després de dos anys sense convocar-se a causa de la pandèmia per la COVID-19



Més de 300 persones majors disfruten de les vacances de Setmana Santa i Pasqua en estacions termals de la Comunitat Valenciana adherides al Programa de termalisme valencià, convocat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, després de dos anys suspés a causa de la pandèmia per la COVID-19.

Així ho ha explicat la directora general de Persones Majors, María José Pérez, que ha assenyalat que, en total, 344 persones majors estan disfrutant aquests dies de vacances d'una estada de 8 dies en un balneari, amb allotjament en habitació doble, manutenció en règim de pensió completa, tractaments termals adequats a les necessitats de cada una de les persones beneficiàries i activitats d'animació sociocultural.

La directora general ha indicat que el Programa de termalisme valencià s'emmarca dins dels programes de la conselleria encaminats a proporcionar un període vacacional a les persones majors, "un col·lectiu especialment afectat per la pandèmia", alhora que es fomenta el desenvolupament personal, la socialització, l'envelliment actiu, els hàbits de vida saludables i el coneixement d'espais turístics de la Comunitat Valenciana.

El passat mes de gener la Conselleria d'Igualtat va convocar una oferta de 8.963 places per a disfrutar d'estades en balnearis de la Comunitat Valenciana, que podran disfrutar-se "fins al 31 de desembre d'enguany", ha assenyalat María José Pérez.

La Generalitat contribueix al finançament del cost de les places amb una aportació màxima de 139,15 euros per a temporada alta i 220 euros per a temporada baixa per plaça a cada un dels beneficiaris del programa.

Els balnearis participants en el Programa de termalisme valencià són, a la província de València, el de Cofrentes i Fuentepodrida a Requena, i a la província de Castelló, els balnearis de Montanejos, la Vilavella i Benassal.

Les persones interessades en aquest programa poden presentar la sol·licitud fins al pròxim 30 de juny. Els requisits per a poder accedir al programa són els següents:

- Persones de 65 anys o més.

- Persones de 60 anys o més, pensionistes del Sistema de Seguretat Social o de classes passives.

- Persones de 60 anys o més amb una diversitat funcional igual o superior al 33 %.

- Hi poden assistir els cònjuges o parelles de fet dels sol·licitants, sempre que siguen majors de 50 anys.

- També poden participar en el programa les filles i fills de les persones beneficiàries, sempre que tinguen un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 % i depenguen dels seus pares per al seu exercici en la vida diària.

- Les persones sol·licitants han d'estar empadronades en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, poder valdre's per elles mateixes i no patir trastorns mentals o de conducta que puguen alterar la convivència normal en els establiments termals i hotelers que participen en el programa.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaraciones de la directora general de Personas Mayores, María José Pérez