President
Divulgación científica

Ximo Puig reivindica el paper de la ciència per a superar barreres i oferir "l'esperança d'un futur millor"

22/04/2022
Ximo Puig reivindica el paper de la ciència per a superar barreres i oferir 'l'esperança d'un futur millor'
- El president ha assistit a la cessió al Museu de les Ciències de València d'objectes de l'astronauta i enginyer aeronàutic Pedro Duque
- El responsable de la Generalitat destaca la importància de la faena divulgativa per a despertar la vocació científica en les persones més joves
- El president ha assistit a la cessió al Museu de les Ciències de València d'objectes de l'astronauta i enginyer aeronàutic Pedro Duque
- El responsable de la Generalitat destaca la importància de la faena divulgativa per a despertar la vocació científica en les persones més joves

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat el paper de la ciència per a superar les barreres de "l'encabotament intel·lectual i ideològic" i oferir, en compte d'això, "l'esperança d'un futur millor".

Així ho ha expressat durant la seua intervenció en l'acte de cessió al Museu de les Ciències de València d'objectes de l'astronauta i enginyer aeronàutic Pedro Duque, de qui ha destacat la seua trajectòria de "gegant" i la seua "generositat".

El president ha assenyalat que "el més important de la ciència és la seua capacitat per a superar fronteres", i ha subratllat la importància de la faena divulgativa que du a terme el Museu de les Ciències per a despertar la vocació científica en les persones més joves.

Aquest museu, ha subratllat, "vol ser un lloc de reivindicació dels valors de la Il·lustració vinculats a la ciència i a la raó i contra el fanatisme i les falses creences", ha indicat Puig, que també ha remarcat el protagonisme del sector aeroespacial en la consecució de grans avanços per a la investigació. "Sense ciència no hi ha futur, i una part important de la ciència es troba en l'espai", ha dit.

Vestit d'astronauta i cadira de Pedro Duque

El president, acompanyat de Pedro Duque, ha recorregut l'exposició que alberga el material cedit per l'astronauta, que es troba allotjada a la tercera planta del Museu de les Ciències i permet apreciar en primera persona com és un vestit espacial, la classe de seients que usen els i les astronautes en les seues missions i la posició que han de prendre en aquests viatges. En concret, en l'exposició es mostra el muntatge de la cadira i el vestit d'astronauta de Pedro Duque.

A més, també han visitat la representació 'Misión Cervantes: ida y vuelta a la estación espacial', que té com a objectiu principal donar a conéixer i fer destacar la contribució espanyola en el sector espacial.

Pedro Duque va ser el primer astronauta espanyol a viatjar a l'espai. La seua primera missió espacial la va fer en el transbordador espacial Discovery, entre octubre i novembre de 1998. La missió es va prolongar durant nou dies i durant aquesta missió es va encarregar de la supervisió del mòdul experimental de l'Agència Espacial Europea.

Els elements expositius són el vestit d'astronauta, model Sokol, i el recobriment del seient de la nau russa Soyuz TMA, pertanyent al viatge que Pedro Duque va fer l'octubre de 2003 i en el qual va realitzar la faena d'enginyer de vol i va visitar l'Estació Espacial Internacional durant 10 dies per a dur a terme la missió Cervantes.

A l'acte ha assistit també la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El responsable de la Generalitat destaca la importància de la faena divulgativa per a despertar la vocació científica en les persones més joves

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig