Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

El Consell destina 2 milions d'euros per a finançar un projecte pilot que permetrà la inserció laboral de 166 joves amb la participació de 200 empreses

29/04/2022
El Consell destina 2 milions d'euros per a finançar un projecte pilot que permetrà la inserció laboral de 166 joves amb la participació de 200 ...
- Es tracta d'un programa pilot del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en el qual participen la Comunitat Valenciana, el País Basc i Extremadura
- Oltra destaca que l'objectiu és la "inserció laboral de col·lectius vulnerables" amb un "nou enfocament amb què implicar les empreses perquè tutoritzen les persones joves participants"
- Es tracta d'un programa pilot del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en el qual participen la Comunitat Valenciana, el País Basc i Extremadura
- Oltra destaca que l'objectiu és la "inserció laboral de col·lectius vulnerables" amb un "nou enfocament amb què implicar les empreses perquè tutoritzen les persones joves participants"



El Ple del Consell ha aprovat la concessió directa de 2 milions d'euros per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana d'un programa amb què es pretén aconseguir la inserció laboral de 166 persones joves amb la col·laboració de 200 empreses.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que es tracta "d'un programa pilot del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en el qual participen, a més de la Comunitat Valenciana, el País Basc i Extremadura", i que utilitza "una nova metodologia amb un nou enfocament en què es pretén implicar també les empreses perquè tutoritzen les persones joves en el procés d'inserció en el mercat laboral".

Oltra ha destacat que la posada en marxa d'aquest projecte pretén donar resposta a la situació generada per la pandèmia, que "continua agreujant la vulnerabilitat tant de les persones desocupades de llarga duració com d'altres col·lectius que ja es trobaven en situacions límit, com són les persones joves".

Per això, ha assenyalat la necessitat de "reforçar el suport a l'emprenedoria i l'ocupació col·lectiva, especialment a les microempreses", a través d'una "transformació digital i verda, inherent i necessària" en la qual participen "tots els agents que puguen facilitar el trànsit cap a la incorporació al mercat de treball de les persones més vulnerables".

Per a la posada en marxa d'aquest projecte pilot, la Generalitat ha de firmar un conveni de col·laboració amb la Fundació Novia Salcedo, que liderarà i coordinarà l'aplicació d'aquesta metodologia en les diferents comunitats autònomes.

Així mateix, també hi participen els pactes territorials per l'ocupació (Consorci Pactem Nord, la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i la Fundació Valenciactiva), que hi col·laboraran en la busca de 166 joves i de 200 empreses amb voluntat de participar en aquest projecte experimental".

Oltra ha explicat que aquestes entitats treballaran amb el Servei Valencià d'Ocupació i Formació Labora, que serà el departament encarregat de seleccionar i oferir orientació a les 166 persones joves per a inscriure's en aquest projecte innovador, "per al qual s'ha habilitat l'Oficina BETA, on estaran els orientadors i les orientadores i, també, el personal dels pactes territorials".

Eixos del projecte pilot

El projecte està estructurat en dos eixos. El primer és la cerca, la formació i la contractació per part de Labora de les 166 persones joves d'entre 18 i 29 anys amb qualificació per a realitzar pràctiques remunerades en empreses.

Als i les participants se'ls oferiran plans formatius individualitzats que els permeten entrenar competències que en milloren l'ocupabilitat, que seran proposats per les empreses i organitzacions, i amb la supervisió dels mentors laborals de l'Oficina BETA i la persona assignada i formada en tasques de tutoria en l'empresa.

El segon eix consisteix en un treball de captació de, com a mínim, 200 iniciatives d'emprenedoria i microempreses "que faciliten la transformació productiva, en particular cap a una economia verda i digital".

"Les empreses que participen en aquest projecte tindran possibilitat, d'aquesta manera, d'incorporar i desenvolupar talent jove i contribuir, amb això, a respondre als seus reptes estratègics de transformació i futur, al mateix temps que es comprometen amb els i les joves en situació de vulnerabilitat", ha indicat Oltra.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Es tracta d'un programa pilot del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en el qual participen la Comunitat Valenciana, el País Basc i Extremadura

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra