Justícia, Interior i Administració Pública
Infraestructures judicials

Justícia trau a licitació el projecte d'obres dels nous jutjats d'Alzira per 19,85 milions

02/05/2022
- Les empreses interessades tenen de termini fins al 30 de maig per a presentar ofertes i que els treballs s'inicien el pròxim mes d'agost
- Les empreses interessades tenen de termini fins al 30 de maig per a presentar ofertes i que els treballs s'inicien el pròxim mes d'agost


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tret a licitació el projecte d'obres dels nous jutjats d'Alzira per un import aproximat de 19,85 milions d'euros i un termini d'execució de 20 mesos. Les empreses interessades tenen fins al pròxim 30 de maig de 2022 per a presentar les respectives ofertes, de manera que està previst que els treballs comencen el pròxim mes d'agost.

La nova seu judicial de la capital de la Ribera Alta serà un edifici de 10.000 metres quadrats que s'alçarà en una parcel·la de 4.800 metres quadrats, que ha cedit l'Ajuntament i se situa al final de l'avinguda Luis Suñer. La previsió és que les obres duren al voltant de 24 mesos.

La nova seu judicial comptarà amb cinc plantes i un soterrani amb capacitat per a 69 places d'aparcament per al personal i 56 de rotació per a la ciutadania. Podrà albergar més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris. Tindrà 41 sales per a diversos usos i 49 despatxos. Totes les dependències comptaran amb llum natural -cosa que no ocorre en l'actual edifici- i estarà dotada amb els sistemes de seguretat i confort tèrmic més moderns, a més que serà completament sostenible.

En la planta baixa estarà el Registre Civil i la sala de noces. També s'hi situaran les sales de vistes amb zones separades per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia ?amb accés independent? i els espais per a advocats i procuradors.

A la resta de l'edifici se situaran els set jutjats ja existents i s'ha reservat espai per a altres òrgans judicials nous. També es disposarà d'espai per a la Fiscalia; l'Oficina d'Assistència a les Víctimes; l'Institut de Medicina Legal; la Unitat de Valoració Forense, amb cambra Gesell, i la Unitat de Valoració Integral Forense.