Sanitat Universal i Salut Pública
Sanidad

Miguel Mínguez: "Treballarem per a impulsar l'atenció primària, reforçar la salut mental i millorar les infraestructures"

16/05/2022
Miguel Mínguez: 'Treballarem per a impulsar l'atenció primària, reforçar la salut mental i millorar les infraestructures'
- El nou conseller ha agraït el treball i l'esforç que ha dedicat Ana Barceló durant la seua etapa com a consellera
- Es prestarà especial atenció a la salut mental i a reforçar els recursos de Salut Pública
- El nou conseller ha agraït el treball i l'esforç que ha dedicat Ana Barceló durant la seua etapa com a consellera
- Es prestarà especial atenció a la salut mental i a reforçar els recursos de Salut Pública



El nou conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha rebut les competències de la cartera de Sanitat en mans de la seua antecessora, Ana Barceló, que ha ocupat el càrrec com a consellera des de juny de 2018.

Durant la seua intervenció, Miguel Mínguez ha destacat que se centrarà a "tirar avant la reforma més gran de la sanitat pública valenciana des que es van assumir les competències". "Estem en una etapa crucial, de postpandèmia, que ens ha de servir per a establir les bases i implantar una sanitat nova que atenga i done resposta a les necessitats del present i del futur", ha afegit.

Per a fer-ho, el nou titular de Sanitat ha explicat les línies de treball en les quals té previst centrar tots els esforços, i ha manifestat: "treballarem intensament per a impulsar el nou model d'atenció primària, reforçar l'àrea de la salut mental, millorar les infraestructures sanitàries i treballar per als professionals, ja que són la peça fonamental del sistema sanitari".

Així mateix, Mínguez ha volgut posar en relleu el treball impecable realitzat per Barceló en la seua etapa com a consellera i durant aquests anys de pandèmia, i li ha dirigit unes paraules d'agraïment. "Han sigut anys molt durs en els quals t'hi has deixat la pell, una cosa de la qual tots som conscients i del que soc testimoni directe des de la meua faceta de metge, docent i investigador", ha indicat Mínguez, i hi ha afegit: "el resultat d'aquest esforç i aquesta dedicació ha sigut una gestió de la pandèmia i de la campanya de vacunació modèlica".

D'altra banda, s'ha dirigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui ha mostrat el seu agraïment "per la confiança i donar-me l'oportunitat de treballar per la sanitat valenciana".

Línies de treball en Sanitat

El nou titular del departament de Sanitat ha explicat que s'inicia una nova etapa després de la pandèmia, per la qual cosa les línies de treball se centren a consolidar i aprofundir en un model nou de sanitat, i donar impuls al camí que s'ha començat a recórrer en els últims mesos.

Per tant, la finalitat és impulsar el nou model d'atenció primària, aprovat recentment, i que preveu més recursos, més personal, un enfocament assistencial nou i una reorganització administrativa. Segons ha indicat Mínguez, "l'objectiu és comptar amb una atenció primària més resolutiva, eficient i pròxima".

D'altra banda, el conseller ha assenyalat que "atendrem les necessitats que ha posat de manifest la pandèmia, com és l'atenció a la salut mental i el reforç dels recursos de Salut Pública".

Així mateix, Mínguez ha volgut posar en relleu la importància de tots i cadascun dels treballadors que formen part del sistema públic sanitari, i ha destacat "l'esforç i la dedicació que han demostrat durant la pandèmia". Per això, "la nova sanitat ha d'apostar pels treballadors i per la qualitat de l'ocupació pública, ja que són la peça fonamental de la sanitat".

En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria de Sanitat ha creat 6.000 places estructurals, de les quals ja s'han començat a ocupar 5.100 places, i s'està reforçant la qualitat de l'ocupació pública amb la posada en marxa de processos selectius que preveuen quasi 22.000 places.

Finalment, Miguel Mínguez ha subratllat la importància de millorar les infraestructures sanitàries i de comptar amb noves tecnologies d'última generació en els hospitals i els centres de salut. Per això, ha assenyalat que "hem d'aprofitar l'arribada dels fons europeus i l'augment del pressupost d'inversions per a donar un impuls al Pla d'infraestructures sanitàries".

Finalment, ha assenyalat la importància d'establir línies de col·laboració amb totes les persones i les entitats que tenen un paper actiu en la sanitat pública valenciana per a poder dur a terme el repte de millorar el sistema sanitari. "Aquest és un repte col·lectiu i, per això, compte amb la vostra col·laboració".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Sanitat, Miguel Mínguez