Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova un acord amb la Universitat d'Alacant per a fomentar la innovació tecnològica en l'urbanisme

20/05/2022
- La Generalitat aportarà 30.000 euros per a la consecució dels objectius del conveni
- Amb aquest acord es pretén aportar solucions concretes per a la modernització i la digitalització de l'urbanisme valencià
- La Generalitat aportarà 30.000 euros per a la consecució dels objectius del conveni
- Amb aquest acord es pretén aportar solucions concretes per a la modernització i la digitalització de l'urbanisme valencià



El Consell ha aprovat un acord de cooperació entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat d'Alacant (UA) per al foment de la innovació tecnològica en l'àmbit de l'urbanisme.

La Conselleria aportarà 30.000 euros per a dur a terme les activitats que desenvoluparà la Universitat d'Alacant en 2022 en el marc d'aquest conveni.

L'objectiu d'aquest acord és aportar solucions concretes per a la modernització i la digitalització de l'urbanisme valencià, així com col·laborar en la difusió d'aquestes dues estratègies a través de seminaris, jornades o altres activitats.

En aquest sentit, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat disposa dels instruments adequats per a gestionar digitalment gran part de la informació lligada a l'urbanisme. Amb aquest nou conveni es faran valdre i es donaran a conéixer les eines tecnològiques innovadores utilitzades en aquest àmbit.

Modernització

En relació a la modernització, es planteja la introducció de paràmetres innovadors derivats de les agendes urbanes actuals que introdueixen una millora i una actualització de la gestió de l'urbanisme a la Comunitat Valenciana.

Entre les actuacions que es desenvoluparan destaquen diverses propostes que afavorisquen l'aproximació actual a l'elaboració, el desenvolupament i la gestió de l'urbanisme valencià.

Així mateix, es proposen mesures i accions que incloguen dades objectives i indicadors rellevants en la presa de decisions vinculades a l'urbanisme. D'aquesta manera, es podran establir paràmetres que en permeten estudiar l'evolució al llarg del temps, i que faciliten l'adopció de mesures àgils i dinàmiques.

Estratègia de digitalització

Pel que fa a la digitalització de l'urbanisme valencià, s'aportaran solucions que permeten visualitzar les diverses afeccions al planejament urbanístic, d'acord amb les necessitats definides per la Direcció General d'Urbanisme previstes en les diverses estratègies de digitalització.

En aquest àmbit, es proposa el desenvolupament d'un exemple pilot de visualització i funcionament que siga traslladable als diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

S'establiran els paràmetres i les característiques específiques, gràfiques i tècniques de la digitalització, per exemple, sòl no urbanitzable, les característiques de la xarxa primària o aspectes concrets a determinar juntament amb la Conselleria.