Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda digna

Martínez Dalmau: "Les obres de regeneració i millora de l'entorn del grup de Monòver milloraran la qualitat de vida de les 119 famílies residents"

20/01/2021
Martínez Dalmau: 'Les obres de regeneració i millora de l'entorn del grup de Monòver milloraran la qualitat de vida de les 119 famílies residents'
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge visita els treballs que es desenvolupen en el grup d'habitatge públic
- Destaca la inversió d'1,2 milions d'euros en actuacions de millora en matèria d'habitatge al municipi
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge visita els treballs que es desenvolupen en el grup d'habitatge públic
- Destaca la inversió d'1,2 milions d'euros en actuacions de millora en matèria d'habitatge al municipi



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que les obres de regeneració i millora de l'entorn del grup d'habitatge públic Les Modernistes de Monòver "milloraran de manera notable la qualitat de vida de les 119 famílies residents en aquest".

Martínez Dalmau ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet al grup, en la qual ha comprovat l'estat de les obres que la Conselleria, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), està executant amb una inversió total de 347.000 euros. Hi ha estat acompanyat per l'alcalde de Monòver, Alejandro García, i el director general d'EVha, Alberto Aznar.

"Disposar d'un habitatge apropiat i en un entorn que reunisca les condicions d'habitabilitat adequades és, per a aquest Consell, una necessitat de primer ordre", ha assegurat el vicepresident.

Per aquest motiu s'han posat en marxa els plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) en diversos grups d'habitatge públic de la Comunitat, com aquest de Monòver, que permetran en els pròxims anys rehabilitar l'entorn de més de 1.600 habitatges del parc públic.

Així mateix, ha destacat la importància d'aquests plans, "que combinen la reparació i la millora d'elements comuns dels edificis amb accions socials que es desenvolupen de manera conjunta amb els Serveis Socials municipals".

Les obres en execució, que conclouran previsiblement enguany, se centren en l'adequació d'instal·lacions, portals i elements comuns; la reparació de façanes i cobertes; les millores d'accessibilitat i enllumenat, i la reestructuració i adequació dels espais públics.

Martínez Dalmau ha destacat el treball del Consell per a ampliar i millorar les condicions del parc públic d'habitatge perquè satisfacen les necessitats bàsiques de les persones que hi resideixen.

En aquest sentit ha destacat la inversió que s'ha fet a Monòver en matèria d'habitatge en els últims cinc anys, que ha ascendit a 1,2 milions d'euros. 586.000 d'aquests s'han destinat a la reparació de 38 habitatges públics, 347.000 euros a les obres del PINN, 134.000 a l'atenció de reclamacions, 127.061 a l'adquisició de dos habitatges (un a través del concurs d'adquisició i un altre a la Sareb) i 18.385 euros per a ajudes al pagament del lloguer a causa de la COVID-19.

Martínez Dalmau ha reivindicat la importància de Monòver com a tercera localitat del Vinalopó mitjà amb més habitatges públics. Des de juliol de 2015 s'han adjudicat 30 habitatges de lloguer social, tres dels quals eren per a víctimes de violència de gènere i tres més per a famílies que havien perdut sa casa com a conseqüència d'una execució hipotecària.

En l'actualitat, la Conselleria té 13 habitatges disponibles. Dos es troben en fase de valoració per a rehabilitar-los i 11 ja estan reparats i en tramitació per a adjudicar-los, conjuntament amb els Serveis Socials, per a atendre les propostes i les urgències del municipi.

Galeria d'imatges