Presidència
Balance anual

La Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana forma vora 26.000 alumnes en 2020

23/01/2021
- Els deu centres repartits per la Comunitat Valenciana, més el CdT e-formació, han impartit 625 cursos
- Colomer avança que per al primer semestre de 2021 hi ha programat un total de 259 cursos, que ofereixen 5.640 places disponibles
- Els deu centres repartits per la Comunitat Valenciana, més el CdT e-formació, han impartit 625 cursos
- Colomer avança que per al primer semestre de 2021 hi ha programat un total de 259 cursos, que ofereixen 5.640 places disponibles



La Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat Valenciana ha registrat durant el 2020 vora 26.000 alumnes que han participat en accions formatives impartides per professionals de prestigi en els diferents centres, tant de manera presencial com telemàtica.

La Xarxa CdT ha registrat 25.715 participants durant l'exercici passat i, d'aquests, 15.000 van apostar per les conferències i els seminaris web en diferents matèries, que es van reforçar durant l'inici de la pandèmia i que segueixen en actiu amb alts índexs de participació.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut destacar que la Xarxa CdT que gestiona el seu departament "s'ha reorientat per a refermar la formació turística en línia en aquests moments de parèntesi del sector i poder tornar a ple rendiment".

De fet, ha avançat que per al primer semestre de 2021 hi ha programat un total de 259 cursos, que ofereixen 5.640 places disponibles en els onze CdT. El titular de Turisme ha reconegut que "ara més que mai hem de facilitar al sector noves eines perquè puguen invertir en formació i eixir d'aquesta crisi sanitària millors i més competitius".

Així mateix, Colomer ha recordat que "el desembre passat llançàrem el nou web de la Xarxa per a acostar la formació turística gratuïta d'una manera atractiva, àgil, senzilla, dinàmica, intuïtiva, més visual i adaptada a les últimes novetats tecnològiques".

El secretari autonòmic ha ressaltat la gran acceptació per part del sector del programa 'Millors' de la Xarxa CdT, que durant l'últim trimestre de l'any va oferir cursos en línia gratuïts i pensats específicament per a la qualificació professional en aquest moment de menys activitat turística, ocasionada per la Covid-19.

Colomer ha informat que "en 2021 Turisme, a través de la seua Xarxa CdT, posarà en marxa un nou programa per a acostar la formació turística en línia al sector de la Comunitat" i que "la Xarxa continua treballant per a orientar la formació turística cap al format en línia per a adaptar-se a la nova situació que ens està tocant viure".

"Els bons resultats de 2020, amb 15.000 usuaris registrats, ens animen a continuar en aquesta línia", ha afegit el responsable de Turisme.

Xarxa CdT: balanç anual

En l'actualitat, la Xarxa CdT es compon d'onze centres, que vertebren el territori de la Comunitat Valenciana: Morella, Castelló de la Plana, València, Gandia, Dénia, Alcoi, Benidorm, Alacant, Elx i Torrevieja, i el CdT e-formació, que fa ús de les metodologies de formació a distància basades en l'ús d'eines multimèdia i l'accés a través d'Internet, amb tots els avantatges que això comporta.

A més, la Xarxa CdT imparteix formació específica en altres llocs i destinacions de la nostra geografia la demanda de la qual en cada moment així ho justifica.

Pel que fa al balanç anual i les previsions de cada centre, cal destacar que el CdT e-formació va tancar el 2020 amb 5.256 alumnes i 200 cursos impartits. Per al primer semestre de 2021 té ja programades 51 activitats formatives, que ofereixen 2.000 places.

Per províncies, els centres de Turisme de la província d'Alacant (Dénia, Alcoi, Benidorm, Alacant, Elx i Torrevieja) van registrar l'any anterior 242 cursos amb 2.948 alumnes. Per altra banda, la província de Castelló, amb el CdT de Morella i de Castelló, va formar 738 persones en matèria turística, amb 56 cursos, i la província de València, amb el CdT de Gandia i la ciutat de València, va registrar 1.773 alumnes, amb 127 cursos.