Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

Consell aprova la declaració d'emergència del contracte marc d'Igualtat per a la compra de material de protecció contra la COVID-19

12/02/2021
- El contracte es fonamenta en criteris de sostenibilitat per a prioritzar la contractació amb empreses locals
- Compta amb un pressupost de 39,8 milions d'euros per a la compra d'EPI i tests per a la detecció del virus
- El contracte es fonamenta en criteris de sostenibilitat per a prioritzar la contractació amb empreses locals
- Compta amb un pressupost de 39,8 milions d'euros per a la compra d'EPI i tests per a la detecció del virus




El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència de l'expedient de contractació de l'acord marc per al subministrament de material de protecció personal per a la postemergència per la COVID-19 i davant de possibles rebrots, que anirà dirigit a persones, residències i centres que són competència de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La declaració d'emergència en la tramitació d'aquest contracte es justifica en la persistència de la pandèmia i els rebrots que s'estan produint en l'evolució, que afecten, especialment, els centres de serveis socials i generen la necessitat de comptar amb una reserva estratègica de material de protecció davant d'una possible onada d'infecció nova.

Aquests centres sociosanitaris estan ocupats per persones d'alt risc davant del virus, que fan que es justifique la tramitació d'emergència, enfront de la situació de perill greu en què es troben davant de la incidència de la pandèmia.

Aquest contracte marc, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, prioritza la contractació amb empreses locals d'acord amb criteris de sostenibilitat, ja que la necessitat d'utilitzar equips de producció individual de manera continuada en el temps tindrà un impacte directe en el consum de materials la vida útil dels quals serà molt curta.

Així mateix, el fet de treballar amb empreses de proximitat ofereix una garantia de seguretat que els productes seran subministrats amb tota la brevetat que siga possible, de manera que no s'agreuge la situació negativa que s'està patint per la COVID-19.

El contracte marc

L'acord marc que planteja la Vicepresidència compta amb un pressupost anual de 18,1 milions d'euros, que es pot prorrogar a un segon any i arribar als 39,8 milions d'euros.

Té com a objecte l'adquisició de material de protecció personal per a utilitzar-lo en la xarxa assistencial i residencial de l'àmbit d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Està prevista l'adquisició, entre d'altres, de 2,5 milions de bates reutilitzables, 750.000 bates d'un sol ús, 100.000 granotes d'un sol ús, 1,5 milions de cobre-sabates de protecció, 10 milions de mascaretes quirúrgiques, 1,5 milions de mascaretes FFP2 sense vàlvula, 50.000 mascaretes FFP3 sense vàlvula i 200.000 mascaretes infantils.

Així mateix, entraria en aquest contracte la compra de 5,3 milions de guants de nitril, 15.000 ulleres de protecció, 67.000 pantalles facials de protecció, 500.000 unitats de 500 mil·lilitres de gel hidroalcohòlic, 100.000 proves d'antígens i 250.000 hisops per a la presa de mostres PCR.

Vídeos relacionats

El contrato se fundamenta en criterios de sostenibilidad para priorizar la contratación con empresas locales

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra