Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
COVID-19

Igualtat trasllada al Ministeri d'Assumptes Socials que intercedisca davant de Sanitat perquè es vacune les persones cuidadores junt amb dependents a càrrec seu

18/02/2021
Igualtat trasllada al Ministeri d'Assumptes Socials que intercedisca davant de Sanitat perquè es vacune les persones cuidadores junt amb ...
- La vicepresidenta ha enviat una carta al vicepresident segon en què sol·licita que es tinga en compte aquest col·lectiu
- Oltra ha insistit en la necessitat que des del Ministeri de Sanitat tinguen en compte la mirada social
- La vicepresidenta ha enviat una carta al vicepresident segon en què sol·licita que es tinga en compte aquest col·lectiu
- Oltra ha insistit en la necessitat que des del Ministeri de Sanitat tinguen en compte la mirada social



La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que ha remés una carta al vicepresident segon i ministre d'Assumptes Socials, Pablo Iglesias, perquè intercedisca davant del Ministeri de Sanitat perquè es vacune les persones cuidadores junt amb les i els dependents que estan a càrrec seu.

Així ho ha traslladat Oltra als i les representants de les plataformes i altres entitats que treballen amb els col·lectius de persones dependents, en una reunió que han mantingut per a informar-los sobre com està avançant el calendari de vacunació a la Comunitat Valenciana, especialment sobre la vacunació d'aquest sector de la població.

Oltra, que ha estat acompanyada per la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez Llopis, ha explicat que aquesta setmana s'ha començat a vacunar les persones dependents amb grau II i grau III que acudeixen a centres de dia.

En aquesta línia, ha indicat la vicepresidenta, el pas següent és la vacunació d'aquelles persones dependents que no acudeixen a centres, i ha afegit que és en aquest cas on seria important que es vacunara també aquelles persones que s'encarreguen de la seua atenció, tal com el Govern Valencià ha demanat ja en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que va rebutjar la petició.

Oltra ha assenyalat que, tal com va quedar amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, s'ha decidit continuar reclamant la inclusió d'aquest col·lectiu i, per aquest motiu, s'ha remés l'escrit al Ministeri d'Assumptes Socials perquè puga mediar davant de Sanitat i hi haja "una mirada social sobre tot el tema de vacunació".

La vicepresidenta ha insistit que és important que es tinga en compte les prop de 64.000 persones cuidadores de l'entorn familiar que hi ha a la Comunitat Valenciana, ja que si únicament es queda en "una mirada purament sanitària" s'obvia el que pot succeir si la persona que cuida al o la dependent emmalalteix.

"No és una qüestió del possible contagi, sinó una qüestió de la desatenció que pot causar que la persona cuidadora emmalaltisca i haja de ser ingressada a l'hospital, davant la qual cosa tindrem una persona en situació de dependència vacunada però sense atenció", ha afirmat.

Oltra ha manifestat que en aquest moment "la residència més gran que tenim és precisament la de les persones que són cuidades a sa casa pels seus familiars, que són 64.000 persones que hem de protegir, perquè és una manera de protegir també les persones en situació de dependència".

Quant a la fórmula de vacunació, la vicepresidenta ha indicat que la idea és que es produïsca alhora que es vacuna la persona en situació de dependència, "entre altres coses perquè ens fa més eficaços i eficients a l'hora de vacunar", hi ha afegit.

La vicepresidenta ha dit que en la carta remesa al Ministeri també demanen la inclusió d'altres col·lectius que tenen relació directa amb els col·lectius més vulnerables, com el personal d'Inspecció de Serveis Socials, els i les que valoren la situació de dependència, el personal tècnic en execució de tuteles i el personal sociosanitari de diversos recursos relacionats amb diversitat funcional o persones en situació d'exclusió social, entre d'altres.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La vicepresidenta ha enviado una carta al vicepresidente segundo en la que solicita que este colectivo sea tenido en cuenta

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra