Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda y entorno rural

La Conselleria d'Habitatge i Avant col·laboren per a lluitar contra el despoblament en les zones d'interior

19/02/2021
La Conselleria d'Habitatge i Avant col·laboren per a lluitar contra el despoblament en les zones d'interior
- El director general d'EVha i la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament mantenen una reunió de treball
- El director general d'EVha i la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament mantenen una reunió de treball


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) col·laboren per a lluitar contra el despoblament en les zones d'interior de la Comunitat i donar resposta a un dels problemes de l'entorn rural, l'escassetat d'habitatge en condicions.

Així s'ha decidit en la reunió de treball entre el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jannette Segarra.

La responsable de l'Agenda Antidespoblament ha explicat que un dels problemes actuals dels pobles d'interior és l'escassetat d'habitatges en condicions dignes d'habitabilitat. La realitat mostra que aquests municipis compten amb nombrosos habitatges antics que estan buits, però que requereixen una reforma important per a poder viure-hi.

Alberto Aznar ha explicat que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge ha posat en marxa diversos mecanismes per a ampliar el parc públic de la Generalitat, a través del dret de tanteig i retracte, la compra directa o el concurs d'adquisició d'habitatges. "Unes eines que seran molt útils també per a aquests municipis que requereixen un parc d'habitatge que aconseguisca fer-los més atractius i que hi haja gent que decidisca residir-hi".

Així mateix, ha assegurat que perquè aquests mecanismes obtinguen bons resultats cal que s'impliquen els ajuntaments, que han de valorar les opcions de què disposen per a crear o augmentar el seu parc públic.

D'altra banda, ahir mateix Martínez Dalmau anunciava a la Comissió Permanent del Consell Valencià de Joventut (CVJ) els nous programes d'ajudes que prepara la Generalitat per a la compra i el lloguer d'habitatges per a joves i en què es remarquen els municipis xicotets.

La Conselleria vol fomentar l'emancipació dels joves amb ajudes a la compra d'habitatge habitual, però també fomentar el dinamisme en les zones més despoblades de la Comunitat. Per a fer-ho, en el nou paquet de mesures que s'està ultimant, s'ajudarà amb un màxim d'un 20% del preu de l'habitatge els joves que compren una casa en un municipi amb menys de 5.000 habitants.

Galeria d'imatges