Justícia, Interior i Administració Pública
Mejoras en las infraestructuras judiciales

Justícia licita la rehabilitació integral dels jutjats de Vinaròs per 1,6 milions d'euros

06/03/2021
- Les obres conclouran el juliol de 2022 i integraran en un sol edifici tots els òrgans judicials de la capital del Baix Maestrat, així com la Fiscalia, la clínica medicoforense i l'Oficina d'Atenció a Víctimes
- Les obres conclouran el juliol de 2022 i integraran en un sol edifici tots els òrgans judicials de la capital del Baix Maestrat, així com la Fiscalia, la clínica medicoforense i l'Oficina d'Atenció a Víctimes


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha licitat les obres per a la rehabilitació integral i l'ampliació dels jutjats de Vinaròs per un import d'1,6 milions d'euros. La documentació del projecte, tal com estableix la normativa, s'ha publicat en el Portal de contractació de l'Estat.

En l'actualitat, les dependències del partit judicial de Vinaròs estan repartides en dos edificis. En el principal, de l'avinguda de la Llibertat, hi ha quatre jutjats de primera instància i instrucció i un penal. D'altra banda, en un local de la plaça Río Cuarto se situa el Jutjat número 5 de Primera Instància i Instrucció.

El projecte de rehabilitació del Palau de Justícia de la capital del Baix Maestrat inclou la rehabilitació integral de l'edifici de l'avinguda de la Llibertat i l'ampliació per a integrar els sis òrgans judicials en un sol immoble, així com la Fiscalia, la clínica medicoforense i l'Oficina d'Atenció a Víctimes del Delicte.

En total, la nova seu tindrà 3.912 metres quadrats després de l'ampliació de la segona planta i la reordenació de la primera i el soterrani. Entre les intervencions més destacades està la remodelació de la façana que dona al carrer dels Jutges, on s'obriran finestres per a dotar d'il·luminació i ventilació natural les instal·lacions d'aquesta banda de l'edifici.

A més, la seu judicial comptarà també amb nous sistemes d'il·luminació i climatització més eficients en consum energètic. El projecte per a instal·lar-los s'adjudicarà la setmana que ve per un import de 343.000 euros.