Hisenda i Model Econòmic
Nuevo modelo económico

Soler: "La instal·lació de l'empresa AOM a Llíria és el millor exemple del treball que fa la Generalitat per a donar suport a la creació d'ocupació"

16/03/2021
- L'IVF va concedir un crèdit d'1,7 milions a aquesta empresa argentina especialitzada en la producció de productes farmacèutics per a dur a terme noves inversions que ja ha executat a més del 90 %
- "La prioritat és establir les bases per a la recuperació que previsiblement s'iniciarà en el segon semestre", assenyala el conseller
- L'IVF va concedir un crèdit d'1,7 milions a aquesta empresa argentina especialitzada en la producció de productes farmacèutics per a dur a terme noves inversions que ja ha executat a més del 90 %
- "La prioritat és establir les bases per a la recuperació que previsiblement s'iniciarà en el segon semestre", assenyala el conseller



El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que la instal·lació de l'empresa Advanced Organic Materials (AOM) a Llíria constitueix "el millor exemple del treball que du a terme el Consell de suport al desenvolupament econòmic del teixit productiu de la Comunitat Valenciana i a la creació d'ocupació".

Aquesta companyia argentina d'àmbit internacional, especialitzada en la producció de productes farmacèutics, va rebre un crèdit de l'Institut Valencià de Finances (IVF) d'1,7 milions al començament de 2020 per a la construcció d'una nova planta de producció al municipi valencià de Llíria. El crèdit cobreix la construcció de les instal·lacions, l'adquisició de la maquinària i el mobiliari necessari per al desenvolupament de l'activitat.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha fet una visita a aquesta empresa junt amb el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i el director general de Model Econòmic, Juan Pérez, en la qual han tingut ocasió de comprovar el desenvolupament del projecte, que està ja executat en més d'un 90 % en tan sols un any.

"Malgrat les dificultats evidents que hem patit en 2020, el teixit productiu instal·lat a la Comunitat Valenciana ha demostrat el seu compromís amb la creació d'ocupació, amb la generació de riquesa i amb el desenvolupament de noves línies de negoci", ha apuntat Soler durant la visita.

"El nostre compromís és ajudar al fet que noves empreses vinguen a instal·lar-se a la Comunitat Valenciana, ja que, a més de crear ocupació, també generen sinergies positives amb altres negocis del nostre territori, contracten proveïdors, i utilitzen les xarxes de transport, i tot això contribueix a dinamitzar la nostra economia", ha argumentat el responsable d'Hisenda.

A més, el conseller ha subratllat que la prioritat del Consell en aquests moments és establir les bases per a la recuperació, "que previsiblement s'iniciarà en el segon semestre de l'any i ens permetrà superar la crisi econòmica generada per la COVID-19".

Línies bonificades IVF

Per la seua banda, Manuel Illueca ha assenyalat que Advanced Organic Materials va accedir a la darreria de 2019 a un préstec d'1,7 milions de la Línia Bonificada IVF per a dur a terme la seua instal·lació a Llíria.

Actualment s'ha desembossat un 93 % d'aquest préstec. Es tracta d'un crèdit a 10 anys amb dos anys de carència, que inclou, a més, un tram no reembossable del 2,5 % de l'operació. A més, com totes les operacions subscrites per l'IVF, no compta amb comissió d'obertura ni de cancel·lació anticipada.

"Les línies bonificades que té en cartera l'IVF permeten gaudir d'excel·lents condicions de finançament tant per a grans empreses com per a pimes i autònoms que necessiten liquiditat per a desenvolupar els seus projectes empresarials", ha destacat Manuel Illueca.

Suport al sector Horeca

Durant la seua visita a la localitat del Camp de Túria, el conseller d'Hisenda i el director de l'IVF, Manuel Illueca, també han visitat una empresa del sector Horeca, un dels sectors més afectats per les mesures que va adoptar el Consell per a frenar la pandèmia.

En concret, els responsables s'han interessat per la situació del restaurant Porta de l'Aigua, amb els responsables del qual han intercanviat opinions sobre el funcionament i l'impacte del Pla Resistir en l'hostaleria, així com de les línies de crèdits bonificats per aquest sector.

De fet, tal com ha apuntat el director de l'IVF, "el restaurant Porta de l'Aigua ja ha sigut receptor d'anteriors línies d'ajuda i és un exemple del compromís dels valencians i valencianes per mantindre amb vida els seus negocis malgrat les dificultats i, també, de l'obligació que tenim des de l'Administració de donar suport amb totes les facilitats possibles al nostre sector productiu".

Pintures Montó

El conseller d'Hisenda, els directors de l'IVF i de Model Econòmic han visitat també la planta de distribució i logística de l'empresa Pintures Montó, dedicada a la fabricació i comercialització de pintures plàstiques, revestiments per a façanes, vernissos, esmalts, paviments, dissolvents, pastes, massilles, laques, poliuretans, emprimacions, tints i productes afins.

Allí s'han entrevistat amb els gerents de la companyia i els han exposat les línies de finançament i ajudes directes que ofereixen l'IVF i la Conselleria d'Hisenda "per a donar suport a l'activitat d'aquesta classe d'empreses, que tenen projectes de futur, que planegen l'obertura de nous mercats i que són mereixedores del suport de l'Administració".

"Pintures Montó ha dut a terme una gran inversió en processos de digitalització i robotització per a modernitzar la companyia amb el seu propi capital, en línia amb els objectius que marca la Unió Europea. Són un exemple d'innovació empresarial", ha destacat Soler.

Ajuntament de Llíria

Durant la seua visita a Llíria, Vicent Soler i Manuel Illueca han estat acompanyats per l'alcalde de la localitat, Manolo Civera, que els ha informat dels projectes que hi ha previstos al municipi i dels reptes més immediats.

Així mateix, han tingut ocasió d'inaugurar l'exposició '17 ODS, 17 mirades', una mostra que se centra en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) estipulats per les Nacions Unides amb l'objectiu de garantir el benestar mediambiental del planeta.