Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat implementa una nova versió de l'aplicació mòbil GVA+Salut amb més serveis per a la ciutadania

05/04/2021
Sanitat implementa una nova versió de l'aplicació mòbil GVA+Salut amb més serveis per a la ciutadania
- L'aplicació mòbil és una nova versió de la qual ja en disposen un milió cent mil persones
- Es podran consultar les cites pendents no solament en atenció primària, sinó també amb consultes externes en hospitals i centres d'especialitats, així com els tractaments i dispensacions de medicaments
- L'aplicació mòbil és una nova versió de la qual ja en disposen un milió cent mil persones
- Es podran consultar les cites pendents no solament en atenció primària, sinó també amb consultes externes en hospitals i centres d'especialitats, així com els tractaments i dispensacions de medicaments



La nova versió de l'aplicació GVA+Salut ja està disponible tant per a iOS com Android i Huawei que ofereix noves funcionalitats i un nou accés que garanteix un ús completament segur. L'aplicació mòbil és una nova versió de la qual ja en disposen un milió cent mil persones.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública fa temps que treballa en un ambiciós pla de transformació digital en salut. Ha mantingut diverses converses amb la participació d'associacions de metges i de pacients per a tindre en compte tots els punts de vista i les seues necessitats, i identificar també, les activitats que aporten valor i ajuden a desburocratitzar el sistema sanitari.

La identificació a través del número de la targeta SIP "s'ha substituït per dues noves maneres d'accés per a garantir la seguretat en la protecció de les dades personals i davant de qualsevol possible ús fraudulent", tal com ha remarcat Concha Andrés, secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària.

D'aquesta manera, s'accedirà als serveis que ofereix l'aplicació GVA+Salut a través de l'escaneig del codi de barres de la targeta SIP o bé mitjançant la utilització de Cl@ve.

Si l'accés es fa a través de l'escaneig del codi de barres de la targeta SIP, la nova versió de l'aplicació permet accedir a la consulta de les cites que cada pacient tinga en atenció primària i, com a novetat, en els centres d'especialitats i en consultes externes dels hospitals.

Una altra novetat molt important per a la ciutadania és "accedir als tractaments farmacològics prescrits pel personal facultatiu sense la necessitat d'escanejar el full de tractament, però a més i com a novetat molt destacada, és tindre accés a les receptes que li han sigut dispensades i les que estan planificades per a la seua pròxima dispensació", destaca Concha Andrés.

L'aplicació també permet realitzar el seguiment de la intervenció quirúrgica d'un familiar mitjançant l'escaneig d'un codi QR que serà facilitat pel centre sanitari que dispose d'aquest servei que s'està implantant progressivament.

Es podrà accedir, amb un sol clic, a l'apartat 'Vacunació Covid' allotjat en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

La nova versió de l'aplicació mòbil permet ara també modificar les dades de contacte de la nostra targeta SIP si hi accedim a través de Cl@ve , així com tindre accés a la història de salut electrònica (HSE).

Cal tindre en compte que tots els dispositius en què es tinga l'antiga versió instal·lada, en el moment en què s'actualitze l'aplicació a la nova versió, han d'afegir de nou els usuaris existents.

"Amb la implementació de la nova versió de l'aplicació GVA+Salut i l'acabat d'estrenar portal del pacient en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat san.gva.es continuem simplificant els tràmits que la ciutadania fa amb les qüestions relacionades amb la seua salut, alhora que els acostem d'una manera senzilla i segura a la sanitat, per a evitar desplaçaments innecessaris i tot tipus de barreres, fins i tot les que ens arriben donades per circumstàncies com la COVID-19", ha declarat Concha Andrés.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la secretària auntonómica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés