Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Servicios sociales

Oltra: "El nou pla de formació per als Serveis Socials locals dona resposta a les noves necessitats del sistema"

14/04/2021
Oltra: 'El nou pla de formació per als Serveis Socials locals dona resposta a les noves necessitats del sistema'
- Igualtat i l'FVMP posen en marxa un pla amb 865 hores amb què s'espera formar més de 1.250 professionals
- El termini d'inscripció s'obri dilluns que ve, 19 d'abril
- Igualtat i l'FVMP posen en marxa un pla amb 865 hores amb què s'espera formar més de 1.250 professionals
- El termini d'inscripció s'obri dilluns que ve, 19 d'abril



La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, han signat una declaració de col·laboració entre les dues institucions per a impulsar, "per primera vegada", un pla d'activitats formatives en matèria de serveis socials de les entitats locals.

El document també ha sigut subscrit pel director general de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo, i la vicesecretària de l'FVMP, Tamara Martínez.

La vicepresidenta ha afirmat que es tracta "d'un conjunt molt ambiciós d'accions formatives que donarà resposta global a les noves necessitats del sistema, situarà les persones en el centre i garantirà una resposta adequada".

"Es tracta d'un treball conjunt per a garantir el desplegament efectiu de la Llei de serveis socials inclusius, amb la mirada posada a promoure la qualitat en els serveis socials, millorar les prestacions i garantir la formació de les i els professionals que treballen en el Sistema Públic de Serveis Socials", ha assenyalat.

En concret, ha destacat que amb aquest acord "posem en marxa un pla que prepararà treballadors i treballadores dels Serveis Socials de municipis i mancomunitats, que són aquells que estan més pròxims a la ciutadania i coneixen de primera mà el que demanen els seus veïns i veïnes".

En aquest sentit, l'acord que s'ha signat "permetrà treballar amb més intensitat en la modernització del funcionament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, de manera que qualsevol persona, quan en algun moment de la seua vida acudisca a un centre de Serveis Socials, es trobe un professional o una professional d'alta qualitat humana, molt format i que entenga i atenga les seues necessitats".

Els cursos seran impartits per l'FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

El pla consta de 35 accions formatives, amb 865 hores amb què s'espera formar més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els Serveis Socials d'entitats locals.

El termini d'inscripció s'obri dilluns que ve, 19 d'abril, a través del web consulteu ací.

La quarta pota de l'estat de benestar

En la seua intervenció, Oltra ha recordat que els serveis socials "són la quarta pota de l'estat del benestar i, junt amb l'educació i la sanitat, constitueixen els fonaments d'una societat moderna, igualitària i inclusiva. A més, més enllà del seu valor en termes de justícia social, els serveis socials són també font de riquesa i generadors d'ocupació".

"La garantia d'aquests drets socials inspira l'acció política del Consell", ha assegurat. "Per això cal tindre una base sòlida, una estructura formada i de qualitat, sobre la qual puga assentar-se el nou model social valencià que, a poc a poc, estem construint".

Aquest canvi de model sorgeix de la Llei de serveis socials inclusius aprovada en 2019, que ja s'està desplegant amb la posada en marxa dels decrets que la desenvolupen en coordinació i en col·laboració amb altres institucions.

Així, ha destacat que es tracta d'una llei "de quarta generació, pròpia d'un sistema del segle XXI, amb la qual estem planificant, ordenand i corregint la gestió del sistema" basat en la consolidació de "sistema públic digne, de drets subjectius" i "l'impuls del municipalisme com a instrument per a fomentar polítiques de proximitat".

Així mateix, aquest canvi de paradigma té com a objectiu el foment del model de prevenció, a través dels serveis municipals d'atenció primària, i el rescat de les persones, amb mesures com la renda valenciana d'inclusió, la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a persones en situació de dependència.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, y el president de la Federación Valenciana de Municipios y Provincias (FVMP), Rubén Alfaro, han firmado una declaración de colaboración entre ambas instituciones para impulsar "por primera vez" un plan de actividades formativas en materia de servicios sociales de las entidades locales.