Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructuras sanitarias

L'Hospital d'Alacant construeix un nou edifici que ampliarà en més de 3.000 metres quadrats el Servei d'Urgències

14/04/2021
L'Hospital d'Alacant construeix un nou edifici que ampliarà en més de 3.000 metres quadrats el Servei d'Urgències
- Conclouen els treballs de forjat d'aquesta nova estructura, annexa a l'hospital, que comptarà amb tres plantes superiors i una planta baixa
- En aquest edifici s'ubicaran, entre altres espais, l'accés a Urgències Generals, l'àrea d'Observació i la Unitat de Curta Estada
- Conclouen els treballs de forjat d'aquesta nova estructura, annexa a l'hospital, que comptarà amb tres plantes superiors i una planta baixa
- En aquest edifici s'ubicaran, entre altres espais, l'accés a Urgències Generals, l'àrea d'Observació i la Unitat de Curta Estada



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una visita per a conéixer el curs de les obres de reforma i ampliació de les Urgències Generals i Pediàtriques i la Unitat de Curta Estada de l'Hospital General Universitari d'Alacant.

"Està previst que les obres concloguen en el segon semestre de 2022. Avancen satisfactòriament i segueixen el cronograma establit, a pesar de les dificultats de la pandèmia", ha remarcat la titular de Sanitat.

Aquest projecte, la inversió del qual ascendeix als 5,6 milions d'euros, sorgeix de la necessitat d'adequació i ampliació dels espais actuals del Servei d'Urgències Generals, que atén prop de 182.500 urgències a l'any, amb una mitjana de 500 urgències al dia.

En aquests moments s'està executant la fase 2 de les obres, que va comprendre prèviament la demolició de l'edificació contigua anterior i ha continuat amb la construcció de l'edifici de nova planta que s'està alçant annex a l'hospital. La creació d'aquest edifici constitueix una de les dues actuacions principals del projecte, que es completarà amb la remodelació de la primera planta de l'edifici actual d'Urgències Generals i Pediàtriques, que compta amb 2.902 metres quadrats.

La nova edificació constarà de 3.350 metres quadrats, distribuïts en tres plantes superiors i una planta baixa, i s'hi ubicaran, entre altres espais, l'accés a Urgències Generals, l'àrea d'Observació i la Unitat de Curta Estada. En total, després d'aquesta intervenció, la superfície construïda del Servei d'Urgències Generals i Pediàtriques del General d'Alacant ascendirà als 6.252 metres quadrats.

Els treballs de forjat d'aquesta nova edificació ja s'han acabat i es prosseguirà amb la coberta i els paviments. Al llarg d'aquest mes d'abril es realitzaran també els acabats d'obra i llanterneria.

Una vegada conclosos els treballs de construcció d'aquest edifici, s'hi habilitarà l'accés definitiu a Urgències Generals. Així mateix, aquest cos d'ampliació allotjarà en les fases successives els espais d'Urgències que seran objecte de reforma. "Amb això, es conjuga la realització d'unes obres de gran envergadura en espais tan sensibles com els d'Urgències, en els quals s'ha de continuar prestant l'assistència adequada al ciutadà", ha conclòs la consellera.

Així mateix, la màxima responsable de Sanitat ha visitat l'àrea d'Extraccions, dependent del Servei d'Anàlisi Clínica. Una zona que es va renovar per complet l'any passat i que, amb la irrupció de la pandèmia, ha servit de suport per a diverses finalitats, com l'estudi de seroprevalença en treballadors o el seguiment de pacients COVID. "Millora ostensiblement l'atenció al pacient, amb sales que optimitzen la preservació de la intimitat, i és una notable ampliació de l'espai amb què compten els professionals per a desenvolupar el seu treball", ha destacat Barceló.

Aquesta obra, que va suposar una inversió de 404.872 euros, ha permés una millora de les instal·lacions i de l'atenció al pacient mitjançant boxs individuals i sales d'espera independents, controlades amb un gestor de torns. És una sala multifuncional de 19 boxs per a extraccions d'adults, Pediatria, Biologia Molecular, Hematologia, assajos clínics, laboratori de semen, proves funcionals, sobrecàrregues de glucosa en gestants i despatxos/consultes.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat, Ana Barceló