Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructuras

Sanitat destina més de 10 milions d'euros per a la millora i reforma de consultoris

07/05/2021
Sanitat destina més de 10 milions d'euros per a la millora i reforma de consultoris
- Un total de 143 municipis ja s'han beneficiat dels diferents PIAC des que es posaren en marxa en 2018
- La consellera de Sanitat visita el consultori auxiliar de Benejúzar, que té prevista una ampliació pressupostada en 125.000 euros
- Un total de 143 municipis ja s'han beneficiat dels diferents PIAC des que es posaren en marxa en 2018
- La consellera de Sanitat visita el consultori auxiliar de Benejúzar, que té prevista una ampliació pressupostada en 125.000 euros



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat més de 10 milions d'euros al Pla d'intervencions arquitectòniques per a la millora i la reforma de consultoris des que es va posar en marxa en 2018 fins al tancament d'aquest exercici.

En aquests moments està oberta la cinquena convocatòria, en la qual s'han consignat 2,5 milions d'euros, i s'hi poden presentar sol·licituds fins al 23 de maig.

Els programes d'intervenció arquitectònica en consultoris de propietat municipal tenen un import màxim de 100.000 euros per consultori i convocatòria i estan en marxa des de 2018.

"En són ja cinc, les convocatòries en què hem ajudat els municipis xicotets perquè puguen dur a terme reformes per a fer que l'atenció assistencial a la ciutadania compte amb espais adequats i es puguen cobrir les necessitats que s'han d'atendre", ha explicat la consellera Ana Barceló durant la visita hui al consultori de Benejúzar, que té previst millores pressuposades en 125.000 euros.

La primera convocatòria del pla es va llançar en 2018 amb un pressupost d'1.820.486 euros i se'n van beneficiar 47 municipis; la segona, per un import d'1.381.152 euros, va concedir subvencions a 20 municipis; la tercera edició del PIAC, un total de 2.729.175 euros per a 62 municipis més, i la quarta va beneficiar 14 municipis (438.800 euros).

Un total de 10 municipis del Baix Segura s'han beneficiat dels diferents PIAC, amb una inversió total de 464.552 euros (consultoris auxiliars de Benferri, Catral, San Isidro, Granja de Rocamora, Redován, Jacarilla, Hurchillo (pedania d'Orihuela), Los Montesinos, Pinar de Campoverde (el Pilar de la Horadada) i La Marina (San Fulgencio)).

En aquests moments hi ha oberta la cinquena convocatòria, en la qual s'han consignat 2,5 milions d'euros, i s'hi poden presentar sol·licituds fins al 23 de maig. Finalitzat aquest primer termini, quedaran 1,5 milions d'euros per a la sisena convocatòria d'aquest exercici.

Dues consultes més al consultori auxiliar de Benejúzar

Emmarcat en aquest PIAC, el consultori auxiliar de Benejúzar té projectada una ampliació de les instal·lacions valorada en 125.000 euros. Sanitat hi aportarà 100.000 euros i la resta serà a càrrec de l'Ajuntament.

En concret, el consultori auxiliar de Benejúzar preveu augmentar dues consultes per a infermeria (una per a infermeria pediàtrica i una altra d'adult) i traslladar la zona polivalent (extraccions i atenció a les urgències) a l'ampliació.

A més, amb aquest trasllat es tindrien dues entrades diferents, una per a consultes i una altra per a extraccions, la qual cosa ajudaria a descongestionar els aforaments en les hores de màxima afluència. També es podria dedicar la consulta polivalent actual a l'atenció de pacients amb sospita d'infecció per COVID-19.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat, Ana Barceló