Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell autoritza el conveni de col·laboració amb l'FVMP per a desenvolupar activitats formatives en matèria de serveis socials

14/05/2021
- L'acord permet la formació de més de 1.250 professionals dels serveis socials de municipis i mancomunitats
- La formació preveu actuacions i intervencions en diverses àrees, a més de la normativa i aplicacions relacionades
- L'acord permet la formació de més de 1.250 professionals dels serveis socials de municipis i mancomunitats
- La formació preveu actuacions i intervencions en diverses àrees, a més de la normativa i aplicacions relacionades



El Ple del Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a impulsar, per primera vegada, un pla de formació dirigit a treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis i mancomunitats.

El pla formatiu preveu actuacions i intervencions en diverses àrees, a més de la normativa i les aplicacions relacionades amb els serveis socials.

Els cursos, de 20 hores de duració cada u, seran impartits per l'FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa s'emmarca en el desplegament de la Llei valenciana de serveis socials inclusius. L'objectiu que té és modernitzar el funcionament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, de manera que qualsevol persona que acudisca a un centre de Serveis Socials es trobe amb un professional o una professional d'alta qualitat humana, molt format i que entenga i atenga les seues necessitats.

El pla consta de 35 accions formatives i 865 hores amb què s'espera formar més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els Serveis Socials d'entitats locals.

Les matèries que s'hi treballaran comprenen actuacions, intervencions i prevenció dels serveis socials d'atenció primària en les àrees de joventut, persones majors, LGTBI, diversitat funcional, persones en risc d'exclusió social o dones víctimes de violència de gènere, entre altres.

Així mateix, el programa de formació inclou cursos de normativa jurídica i ús d'aplicacions informàtiques del Sistema de Serveis Socials d'atenció primària.

La Generalitat serà l'encarregada de finançar les activitats previstes en el conveni de col·laboració amb l'FVMP, amb una aportació màxima de 100.000 euros.