Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

Obres Públiques continua estenent la xarxa de vies de ciclovianants amb la posada en funcionament de nous trams a la Pobla Tornesa i Vilafamés

13/05/2021
Obres Públiques continua estenent la xarxa de vies de ciclovianants amb la posada en funcionament de nous trams a la Pobla Tornesa i Vilafamés
- La Conselleria ha conclòs la construcció d'una nova via de ciclovianants que uneix el polígon industrial de Vilafamés amb la cicloruta CR-15
- També està finalitzat un nou tram de carril bici que connecta la Pobla Tornesa amb la cicloruta CR-10
- La Conselleria ha conclòs la construcció d'una nova via de ciclovianants que uneix el polígon industrial de Vilafamés amb la cicloruta CR-15
- També està finalitzat un nou tram de carril bici que connecta la Pobla Tornesa amb la cicloruta CR-10



La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua estenent la xarxa de vies de ciclovianants a la Comunitat Valenciana amb la posada en funcionament de nous trams a la Pobla Tornesa i Vilafamés.

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha visitat les dues actuacions que la Conselleria ha efectuat en els termes d'aquests dos municipis de la Plana Alta, dirigides al foment de l'ús de la bicicleta i a la millora de la seguretat viària dels usuaris i usuàries més vulnerables com són ciclistes i vianants.

Així, la Conselleria ha conclòs la construcció d'una nova via de ciclovianants que uneix el polígon industrial de Vilafamés amb la cicloruta CR-15, a l'altura de la glorieta que dona accés a la localitat des de la CV-15. També està finalitzat un nou tram de carril bici que connecta la Pobla Tornesa amb la cicloruta CR-10, a l'altura de la glorieta del PK 33+000.

En total, ha destacat el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, "s'ha efectuat una inversió de 300.000 euros en aquestes infraestructures dirigides a les persones, a garantir una mobilitat més sostenible i, sobretot, més segura".

En aquest sentit, el titular d'Obres Públiques ha assenyalat que "l'objectiu de la Conselleria és oferir als ciutadans i ciutadanes una alternativa real al transport motoritzat, que siga còmoda i segura, per la qual cosa s'està executant una xarxa d'itineraris de ciclovianants per tota la Comunitat Valenciana".

Per al conseller, "les vies de ciclovianants, a més de ser un gran atractiu per al turisme i una bona opció per a l'oci i l'esport, des de la Conselleria, pretenem que servisquen també per a connectar, per als desplaçaments quotidians, per a arribar als centres de treball, per exemple, com la nova via que uneix el polígon industrial de Vilafamés".

Carril de ciclovianants entre la CR-15 i l'àrea industrial de Vilafamés

Aquest nou carril de ciclovianants, que enllaça la cicloruta CR-15, des de la glorieta d'accés a Vilafamés, amb l'àrea industrial del municipi, s'ha executat en paral·lel a la CV-160. L'obra ha tingut un pressupost aproximat de 200.000 euros i per a l'execució han sigut fonamentals el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafamés.

La nova via té 625 metres de longitud i 3,60 metres d'amplària, amb paviment d'aglomerat asfàltic separat físicament de la calçada de la CV-160 mitjançant barreres prefabricades de formigó de 0,5 metres d'altura, de manera que quede garantida la protecció dels usuaris del carril.

La CV-160, que naix en la CV-16 a Sant Joan de Moró i arriba fins a la CV-15 a Vilafamés, forma part de la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana. Amb una longitud de quasi 17 quilòmetres, connecta Sant Joan de Moró amb la CV-16, que al seu torn permet unir l'Alcora i Sant Joan de Moró amb Castelló.

Fins ara, els ciclistes i vianants que es dirigeixen cap a Castelló o les poblacions veïnes de la Pobla Tornesa i la Vall d'Alba des de Vilafamés, ho havien de fer a través de la carretera CV-160, amb el consegüent risc per a la seguretat viària, ja que registra una gran afluència de vehicles pesants, que accedeixen a les nombroses fàbriques de ceràmica.

Carril bici entre la Pobla Tornesa i la CR-10

Quant al nou tram de carril bici entre la Pobla Tornesa i la CR-10, a l'altura de la glorieta del PK 33+000, ha tingut una inversió de 100.000 euros i la important col·laboració de l'Ajuntament.

La Conselleria ha executat, vorejant una de les glorietes que formen part de l'enllaç de la CV-15 amb la CV-10 i fins a l'entrada de la Pobla Tornesa, un carril de ciclovianants de 230 metres de longitud i 3,00 metres d'amplària, amb paviment d'aglomerat asfàltic, separat físicament de la calçada mitjançant vorades, de manera que quede garantida la protecció dels usuaris del carril.

Aquesta obra és el punt de partida d'una sèrie d'actuacions que en els pròxims anys es pretenen dur a terme per a donar continuïtat al carril bici CR-15 fins al municipi de la Vall d'Alba.

La carretera autonòmica CV-15, que forma part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, s'inicia en l'autovia CV-10 a la Pobla Tornesa i finalitza en el límit amb la província de Terol, on continua amb la denominació A-227 fins a la Iglesuela del Cid.

Té una longitud total de 72,690 quilòmetres, i en el seu itinerari uneix les poblacions de la Pobla Tornesa, la Vall d'Alba, els Ivarsos, els Rosildos, Ares del Maestrat i Vilafranca, i serveix també com a accés a les diverses poblacions de la comarca dels Ports com Morella.

Fins a la posada en funcionament d'aquesta actuació, els ciclistes que discorrien pel carril bici CR-10 paral·lel a l'autovia i volien continuar el recorregut cap a la Pobla Tornesa estaven obligats a compartir la plataforma de la carretera amb la resta de vehicles per la CV-15, quasi sense vorals, i amb gran afluència de vehicles.

Galeria d'imatges