Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pleno del Consell

El Consell aprova ajudes per 5 milions d'euros destinades a les corporacions locals per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en el comerç i l'artesania

14/05/2021
El Consell aprova ajudes per 5 milions d'euros destinades a les corporacions locals per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en el comerç i ...
- El Consell aprova el decret que estableix les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions per a la solvència empresarial
El Consell aprova el decret que estableix les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions per a la solvència empresarial


El Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les ajudes, per valor de 5 milions d'euros, destinades a les administracions locals valencianes per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en el comerç i l'artesania.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que l'objectiu "és incentivar accions promocionals per a fomentar el consum en el comerç local i les activitats de mercats municipals i mercats de venda no sedentària".

En aquest sentit, Oltra ha indicat que "es podran beneficiar els ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors, sempre que tinguen menys de 30.000 habitants", de manera que la resta d'entitats locals "només podran optar a les subvencions de foment del consum en el comerç local".

D'aquesta manera, l'ajuda consistirà en una subvenció del 50% en les despeses realitzades fins a un màxim de subvenció de 150.000 euros.

Ajudes a empreses i persones autònomes

D'altra banda, el Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les bases reguladores i concessió directa de les subvencions extraordinàries per al suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Aquest decret desplega, per tant, el Decret llei 7/2021, aprovat pel Consell, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19, de manera que s'estableixen les bases i la convocatòria per a la concessió d'ajudes directes a persones autònomes (empresaris i empresàries i professionals) i empreses per al suport a la solvència i la reducció de l'endeutament del sector privat.

La dotació d'aquestes ajudes, que formen part del Pla Resistir Plus, arriba als 647 milions d'euros, amb possibilitat d'ampliació.

La vicepresidenta ha recordat que "seran beneficiaris les empreses, professionals i entitats no financeres més afectades per la pandèmia que tinguen el seu domicili fiscal en territori valencià i hagen realitzat, durant 2019 i 2020, una activitat que es classifique en algun dels codis de Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques".

Oltra ha explicat també que, segons el Reial decret, "totes les persones i empreses beneficiàries hauran de complir amb la condició d'haver tingut una caiguda superior al 30% de les seues operacions entre 2019 i 2020 i no haver presentat resultats negatius durant l'exercici 2019".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El Consell aprueba el decreto que establece las bases reguladoras para la concesión directa de subvenciones para la solvencia empresarial

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra