Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova la climatització en els centres Labora d'Elx-Pedro Moreno, Calp, la Vila Joiosa, Alacant, Chiva, Alaquàs, Sagunt i Meliana

21/05/2021
- L'objectiu d'aquests contractes és evitar la propagació de la COVID-19 en els llocs de treball esmentats
- També ha autoritzat l'adquisició d'un total de 120 ordinadors portàtils destinats a centres Labora
- El objetivo de dichos contratos es evitar la propagación de la COVID-19 en los mencionados lugares de trabajo
- También ha autorizado la adquisición de un total de 120 ordenadores portátiles destinados a centros Labora



El Ple del Consell ha sigut informat, tal com estableix la legislació vigent, de la contractació de l'elaboració de l'informe inicial, el projecte tècnic, la memòria i la direcció d'obra per a l'adequació del sistema de ventilació i climatització dels centres Espai Labora d'Elx-Pedro Moreno, Calp, la Vila Joiosa, Alacant (carrer Xàbia), Chiva, Alaquàs, Sagunt i Meliana.

L'objectiu d'aquests contractes és evitar la propagació de la COVID-19 en els llocs de treball esmentats. Per als centres Labora d'Elx-Pedro Moreno, Calp, la Vila Joiosa i Alacant el contracte s'ha realitzat a l'empresa Ofitec 2000 Estudio de Ingeniería y Arquitectura, SL per un total de 7.502 euros. I per als centres Espai Labora de Chiva, Alaquàs, Sagunt i Meliana, el contracte s'ha formalitzat amb Ingenval per un total de 7.077,29 euros.

L'article 120 de la Llei de contractes del sector públic estableix un règim excepcional quan l'Administració haja d'actuar de manera immediata a causa d'esdeveniments catastròfics.

En aquestes situacions, l'òrgan de contractació pot contractar lliurement el seu objecte, en tot o en part, i ha de donar compte d'aquests acords al Consell en el termini màxim de trenta dies.

D'altra banda, la disposició addicional segona del Decret llei 1/2020, de 27 de març, del Consell, determina que l'adopció de qualsevol classe de mesura directa o indirecta per part dels òrgans de l'administració del Consell per a fer front a la COVID-19 justificarà la necessitat d'actuar de manera immediata.

La pandèmia del coronavirus COVID-19 exigeix la incorporació de precaucions i mesures de prevenció que s'han d'implementar en tots els ordres i sectors del país per a la minimització de riscos de contagi del virus, evitar possibles repunts de la malaltia i preservar en tot moment la salut i el benestar del conjunt de la ciutadania.

Labora, que té a càrrec seu l'impuls i l'execució de la política de la Generalitat en matèria d'intermediació en el mercat de treball i d'orientació laboral, i les polítiques actives d'ocupació i de formació professional, ha d'adaptar les seues activitats a la realitat reflectida en el Pla per a la transició a una nova normalitat.

Per tot això, és indispensable adoptar sense demora mesures immediates i eficaces per a protegir la salut dels usuaris i del personal que exerceix els seus serveis en Labora, com la millora del sistema de ventilació i climatització dels centres Labora Formació d'Elx-Pedro Moreno, Calp, la Vila Joiosa i Alacant.

Ordinadors portàtils per a Labora<

D'altra banda, el Ple del Consell també ha sigut informat de l'adquisició d'un total de 120 ordinadors portàtils. L'import del contracte ascendeix a 130.363,46 euros (IVA inclòs). S'ha adjudicat a l'empresa Inetum España, SA.

A conseqüència de l'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19 i la declaració de l'estat d'alarma i el confinament el març de 2020, i a fi de facilitar el teletreball al personal de Labora, es van lliurar a la Direcció General de Tecnologies de la Informació un total de 87 ordinadors de diferents centres Labora Formació perquè foren degudament preparats i distribuïts entre el personal.

En l'actualitat s'ha représ l'activitat docent en els centres Labora Formació i s'estan desenvolupant les seues activitats, de manera que resulta necessari reposar novament els ordinadors portàtils als centres que els van cedir.

D'altra banda, no resulta possible retirar els ordinadors al personal que actualment els té, ja que continuen sent necessaris per a poder desenvolupar les funcions atribuïdes en el marc de la normativa en matèria d'alternança entre treball presencial i teletreball amb motiu de la COVID-19.

Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha previst la posada en marxa del Pla Recuperem, que suposarà un increment considerable dels crèdits del pressupost de Labora destinats a les ajudes d'ocupació, inserció i formació, tant en el present exercici com en els pròxims anys, amb el corresponent augment de personal lligat a un programa temporal 2021-2024, finançat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal.