Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Martínez Dalmau anuncia ajudes de més de 18 milions d'euros per a la conservació i millora de l'accessibilitat d'edificis

07/06/2021
Martínez Dalmau anuncia ajudes de més de 18 milions d'euros per a la conservació i millora de l'accessibilitat d'edificis
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica dona a conéixer les principals novetats de la convocatòria 2021
- Les ajudes es podran sol·licitar fins al pròxim 29 de juliol
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica dona a conéixer les principals novetats de la convocatòria 2021
- Les ajudes es podran sol·licitar fins al pròxim 29 de juliol



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat les ajudes de rehabilitació d'edificis del programa de foment de la conservació i millora de l'accessibilitat d'edificis d'habitatges, al qual la Conselleria destina més de 18 milions d'euros.

El vicepresident segon ha destacat que aquestes ajudes, junt amb la resta de les destinades a la rehabilitació, "són fonamentals per a la recuperació després de la crisi sanitària de la COVID-19, ja que serviran per a estimular el sector de la construcció i millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges en la Comunitat Valenciana".

Martínez Dalmau ha assegurat que "des del Govern del Botànic estem impulsant un nou model productiu alineat amb el camí marcat per les institucions europees de reconstrucció verda, on la rehabilitació, la sostenibilitat i les energies renovables en l'edificació han de centrar el protagonisme".

Referent a això, ha subratllat que "l'objectiu europeu entronca amb una de les principals consignes de la nostra gestió, com és la reivindicació de l'hàbitat. És a dir, l'habitatge més enllà de l'espai privat, atesos els principis sorgits de la tercera Conferència de l'ONU sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible".

Així mateix, ha advertit que, en l'actualitat, "unes 100.000 persones no poden eixir mai de les seues llars en la Comunitat i viuen, de manera constant, sota un confinament domiciliari en molts casos per no tindre un ascensor".

Per aquest motiu, les ajudes a l'accessibilitat i la conservació "no sols milloraran de manera substancial la qualitat de vida de moltes persones sinó que, en certa manera, contribuiran també a eliminar els obstacles que impedeixen a moltes persones gaudir de la vida urbana", ha explicat.

Finalment, el vicepresident ha assenyalat que "amb aquestes ajudes fem un pas més, i aconseguim que amb la rehabilitació en termes d'accessibilitat en els espais públics i privats es fomente la democratització del dret a la ciutat i s'eliminen les traves per a totes aquelles persones amb diversitat funcional".

Termini obert fins al 29 de juliol

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, que també ha intervingut en la presentació, ha detallat els detalls de la convocatòria i ha ressaltat que "les subvencions podran cobrir fins a un 85 % del pressupost total protegible, segons la baremació obtinguda pels sol·licitants".

El termini per a la presentació de la sol·licitud finalitzarà el dia 22 de juliol de 2021 i haurà de fer-se de manera telemàtica. La resolució de les ajudes es notificarà mitjançant la publicació en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les comunitats de propietaris i propietàries, agrupacions de comunitats de propietaris i propietàries, cooperatives o propietaris o propietàries únics d'edificis d'habitatges, així com les administracions públiques i altres entitats de dret públic que siguen propietàries d'immobles a rehabilitar.

També tindran la consideració de beneficiaris les empreses constructores, arrendatàries o concessionàries dels edificis que acrediten la facultat expressa per a escometre les obres de rehabilitació previstes dins del programa.

El procediment de concessió d'aquestes subvencions serà el de concurrència competitiva. Les obres hauran d'haver començat amb posterioritat a l'1 de gener de 2020 i podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes, sempre que no estiguen iniciades abans de la presentació telemàtica del preceptiu IEEV.CV, ni podran estar finalitzades en el moment de la sol·licitud.

La quantia total màxima de les ajudes a concedir en aquesta convocatòria serà inicialment de 18.002.400 euros, corresponent 15.048.000 euros a l'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 2.954.400 euros a la Generalitat, segons ha indicat el director general.

L'acte ha comptat amb la presència de la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán; el degà del Col·legi Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Luis Sendra; el president del Consell General del Col·legi d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana, Sebastián Cucala, i el president del Col·legi d'Arquitectes Territorial de Castelló, Ángel Pitarch.

Així mateix, han assistit el president de la Federació Valenciana d'Empresaris de la Construcció, Francisco Zamora; la presidenta de l'Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, Vicenta Alcacer; el president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, Juan Mondéjar; el conseller en la Comunitat Valenciana de l'Associació Nacional de Distribuïdors de Ceràmica i Material de Construcció, Juan Manuel Real; el secretari general de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada; la secretària tècnica del Col·legi Territorial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de València, Almudena Jardón, i la tresorera del Col·legi Territorial d'Arquitectes de València, Isabel Navarro.

Galeria d'imatges