Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova un conveni de col·laboració per a la regeneració i renovació urbana del casc antic de Xàtiva

18/06/2021
- La Generalitat destina 159.534 euros enguany a aquesta actuació
- Els treballs preveuen la construcció de deu nous habitatges i la rehabilitació de 180 més
- La Generalitat destina 159.534 euros enguany a aquesta actuació
- Els treballs preveuen la construcció de deu nous habitatges i la rehabilitació de 180 més



El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Xàtiva per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana del nucli antic d'aquest municipi per a 2021, en el marc del Pla estatal d'Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s'executen fins a 31 de desembre d'enguany.

El conveni estableix una subvenció per a enguany de 888.536 euros, dels quals el Ministeri de Foment (Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana) aporta 729.002 euros i la Generalitat 159.534. El cost total de les actuacions arriba a una inversió de 4.428.799 euros aportats pel Ministeri, la Generalitat, el Consistori de Xàtiva i els particulars.

L'actuació comprén l'edificació de deu habitatges amb qualificació energètica mínima tipus B en el barri antic de Xàtiva. A causa de l'elevat estat de deteriorament dels habitatges, l'actuació protegida preveu les obres de demolició dels edificis, la construcció dels nous i els treballs de reurbanització necessaris. A més, també inclou un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l'equip tècnic.

També s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 180 habitatges i l'execució d'obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges.

El conveni tindrà una vigència fins al 31 de desembre de 2021. Una comissió de seguiment, formada per dos representants de la Generalitat i dos del consistori, supervisa els treballs.