Sanitat Universal i Salut Pública

Herme Vanaclocha: "Ha augmentat la mobilitat i la interacció social i, per tant, el nombre de casos de COVID-19"

25/06/2021
- La subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria assenyala que en els últims 14 dies més del 28 % dels positius són joves d'entre 20 i 29 anys
- La subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria assenyala que en els últims 14 dies més del 28 % dels positius són joves d'entre 20 i 29 anys


La Comunitat Valenciana ha registrat en els dos últims dies 821 casos nous de coronavirus. La subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Herme Vanaclocha, ha assenyalat que "esperàvem un increment dels casos fruit de l'augment de la mobilitat i de la major interacció social".

Des de l'última actualització, dimecres passat, també s'han registrat tres brots d'origen social que tenen més de 10 casos associats. Es tracta de tres brots a València, amb 29 persones de 20-44 anys, 20 persones de 17 i 18 anys i 21 persones de 23 i 24 anys.

Al mateix temps ha destacat que en els últims 14 dies "s'ha estat comprovant que el 15 % dels nous positius són joves d'entre 15 i 19 anys i el 28,6 % tenen entre 20 i 29 anys".

Herme Vanaclocha ha destacat que, no obstant això, "el seguiment dels casos i establir la traçabilitat dels brots ens permet tallar les cadenes de transmissió del virus".

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha insistit a fer una nova crida a la prudència, recordant que "la pandèmia segueix ací. Hem avançat moltíssim cap a la meta final amb la vacunació, però hem de mantindre l'esforç i sacrifici tan enorme que hem realitzat en el compliment de les restriccions sanitàries i ara ens toca no confiar-nos i mantindre la precaució".