Justícia, Interior i Administració Pública
Justicia

Justícia ultima la versió de prova de l'oficina de simplificació administrativa de la Generalitat

06/07/2021
- Gabriela Bravo destaca que aquest portal per a empreses pot ajudar a reduir de 140 a 80 dies el temps mitjà de tramitació de contractes
- Gabriela Bravo destaca que aquest portal per a empreses pot ajudar a reduir de 140 a 80 dies el temps mitjà de tramitació de contractes


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ultima la versió de prova de l'oficina de simplificació administrativa (OSA) que començarà a operar a partir de setembre. Aquest és un projecte que es duu a terme en col·laboració amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que consisteix en un portal d'internet dissenyat per a agilitzar les relacions de les empreses i els emprenedors amb la Generalitat i reduir notablement les càrregues administratives i els temps de tramitació.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat aquest dimarts que el nou portal inclourà els protocols acordats amb la CEV, de manera que l'organització empresarial actua com a òrgan catalitzador de les propostes de simplificació que hi trasllade el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

"Un dels objectius que seguim amb aquesta i altres iniciatives, com el Pla Agilitza Urbanisme o el Pla Agilitza Indústria ?ha dit la consellera?, és reduir la tramitació mitjana dels contractes que realitza la Generalitat amb el sector privat dels 140 dies de la mitjana actual a un màxim de 80", ha indicat.

La plataforma OSA serà d'ús obert per al sector empresarial i actuarà com una finestreta única que inclourà informació sobre tots els tràmits que les empreses i els emprenedors de la Comunitat Valenciana poden fer amb la Generalitat. També es pretén que qualsevol gestió es puga iniciar telemàticament en aquest portal i que s'hi puga fer el seguiment d'aquest tràmit.

Per a la consellera, "l'Administració ha de ser un agent facilitador per a la inversió i les iniciatives emprenedores, i no un obstacle". Per aquest motiu, "projectes com l'oficina de simplificació administrativa són un bon exemple de com la col·laboració publicoprivada és un factor indispensable per a la recuperació econòmica, tan necessària després de la pandèmia de la COVID-19".