Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

La Xarxa Jove de l'IVAJ reuneix corresponsals juvenils en tres trobades al llarg d'aquesta setmana

06/07/2021
La Xarxa Jove de l'IVAJ reuneix corresponsals juvenils en tres trobades al llarg d'aquesta setmana
- El director de l'IVAJ ha destacat que la informació juvenil és més ràpida i territorialitzada gràcies als i les corresponsals
- També s'ha reunit a Alcossebre amb 20 joves que desenvolupen el seu voluntariat en el camp 'Diverteix-te I'
- El director de l'IVAJ ha destacat que la informació juvenil és més ràpida i territorialitzada gràcies als i les corresponsals
- També s'ha reunit a Alcossebre amb 20 joves que desenvolupen el seu voluntariat en el camp 'Diverteix-te I'



El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha indicat que "la informació juvenil millora en rapidesa i territorialitat amb corresponsals en instituts, barris i associacions", ho ha dit en la trobada que té lloc al campament juvenil Jaume I, a Alcossebre.

Martí ha destacat que "aquesta setmana, corresponsals juvenils de Castelló Nord, la Xarxa Joves.net i Castelló Sud se citen en aquest campament per a fer balanç d'un curs condicionat per la COVID-19 i per a plantejar noves propostes per al pròxim".

En aquest sentit, Martí ha valorat que el programa de corresponsals suposa facilitar informació útil i rellevant de jove a jove, una informació territorialitzada i organitzada per la Xarxa Jove.

A més, ha valorat "les noves propostes desenvolupades junt amb l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (ERYCA), que inclouen el disseny d'eines digitals per a avançar en aquesta línia".

Els i les corresponsals juvenils col·laboren amb els serveis d'informació juvenil d'un municipi o una comarca detectant-hi les necessitats i sol·licituds d'informació i acostant directament la informació a la joventut del seu centre educatiu, barri o associació.

També al campament Jaume I s'han incorporat 20 voluntaris i voluntàries del camp de voluntariat juvenil 'Diverteix-te I'. Martí, que ha acudit acompanyat pel subdirector de l'IVAJ, Raúl Puerta, ha destacat el servei que fan a la comunitat i, en particular, l'organització d'un programa d'activitats per a menors en risc d'exclusió social.

"El treball amb la infància és una experiència enriquidora" i ha desitjat que gaudisquen d'"un temps d'amistat, de jocs i de compromís".

Trobada de Corresponsals Castelló Nord

La primera trobada, els dies 5 i 6 de juliol, reuneix més de cinquanta joves del grup Castelló Nord de l'IES Els Ports de Morella; l'IES Vilafranca, de Vilafranca; l'IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal; el CES Alt Maestrat d'Albocàsser, i l'IES Serra d'Irta d'Alcalà de Xivert. La trobada està organitzada per l'IVAJ amb la col·laboració de la Mancomunitat Els Ports, la Mancomunitat Alt Maestrat i l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert.

El grup de Castelló Nord treballa sobre les xarxes socials, el projecte DesYIgn i desenvolupen jocs i dinàmiques d'entreteniment, així com tallers interactius en grups bombolla.

Corresponsals Xarxa Joves.net i Castelló Sud

Els dies 7 i 8 de juliol serà la Trobada Alumnat Actiu-Corresponsals de la Xarxa Joves.net, en la qual participen més de 55 joves de Mislata, Torrent, la mancomunitat del barri del Crist-Aldaia, Sagunt, Xirivella, Alaquàs, Silla, Picassent i Albal. En les trobades realitzaran dinàmiques i activitats esportives a la platja.

En la tercera trobada, de corresponsals de Castelló Sud, els dies 9 i 10 de juliol, participen més de 50 joves de casals joves dels ajuntaments de l'Alcora, Benicàssim, les Alqueries, Nules i Onda, dins del programa #Connecta't, que desenvoluparan tallers creatius, coneixeran el projecte DesYIgn i activitats d'oci educatiu.

Galeria d'imatges