Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Dret a l'habitatge

Martínez Dalmau anuncia que les obres de regeneració del grup d'habitatge públic de Riba-roja de Túria acabaran aquest mes

07/07/2021
Martínez Dalmau anuncia que les obres de regeneració del grup d'habitatge públic de Riba-roja de Túria acabaran aquest mes
- El vicepresident segon i l'alcalde de la localitat, Robert Raga, s'han reunit per a tractar els temes relatius a habitatge al municipi
- Visiten el grup en què s'està actuant, amb una inversió de 544.500 euros
- El vicepresident segon i l'alcalde de la localitat, Robert Raga, s'han reunit per a tractar els temes relatius a habitatge al municipi
- Visiten el grup en què s'està actuant, amb una inversió de 544.500 euros



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat que les obres de regeneració dels elements comuns del grup d'habitatges públics Ciutat Jardí de Riba-roja de Túria finalitzaran en la segona quinzena de juliol.

Així ho ha comunicat en la reunió de treball que ha mantingut amb l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, en la qual han tractat assumptes relacionats amb la situació de l'habitatge al municipi. En aquest també ha participat la directora general d'Emergència Habitacional, Pura Peris.

Matínez Dalmau ha manifestat que "la pandèmia ens ha ensenyat la importància de disposar d'un sector públic amb capacitat d'incidència en l'esfera econòmica. Ara, en un context de recuperació econòmica, resulta fonamental que les administracions públiques mantinguem una actitud proactiva".

En aquest sentit, ha assenyalat que "actuacions urbanes com les de Riba-roja són una mostra de les sinergies existents entre la reactivació econòmica i la superació de carències de les nostres ciutats que la COVID-19 ha mostrat". "En els pitjors moments del confinament ens van evidenciar l'enorme rellevància dels espais públics i de l'adequació de les zones comunes de les nostres cases. Amb el PINN de Ciutat Jardí avancem en aquest camí i amb això mobilitzem una inversió de més de 544.500 euros".

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja de Túria ha manifestat el seu agraïment a la Conselleria "per invertir en la millora de l'habitabilitat d'aquests habitatges de titularitat pública que incrementarà la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes".

Raga ha matisat que "l'habitatge és una emergència social, també en el nostre municipi i per això estem treballant conjuntament amb la Generalitat per a promoure nous sòls destinats a habitatges de protecció oficial, destinats a joves i a persones amb escassos recursos per a garantir-los un habitatge digne en què puguen desenvolupar un projecte de vida real".

En la reunió "ha quedat patent la bona sintonia entre la institució autonòmica i local", i s'ha recordat "el problema que ambdues administracions van haver de fer front el passat febrer per a buscar una solució a 18 famílies que habitaven en habitatges que són propietat de la Sareb", han assenyalat els responsables institucionals.

Cal recordar que eren habitatges que no eren de protecció oficial, la promotora va deixar diversos pagaments a deure i la Sareb va adquirir l'edifici a través d'una subhasta judicial amb la intenció de recuperar els habitatges. Finalment, "la implicació i el gran esforç de la Conselleria i l'Ajuntament van aconseguir que aquestes famílies pogueren quedar-se a les seues cases", segons Dalmau.

Dignificació parc públic d'habitatge

A continuació, Martínez Dalmau i Raga han visitat les obres que la Conselleria està executant en el grup Ciutat Jardí, amb una inversió de 544.500 euros. Una visita que a més ha comptat amb la presència del director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Cèsar Jiménez.

Aquestes obres s'emmarquen en els plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, està desenvolupant per a dignificar i millorar les condicions de determinats grups, com el Riba-roja de Túria, format per 104 habitatges. Unes actuacions que també es complementen amb mesures d'atenció social i normalització d'ocupació dels habitatges.

L'actuació inclou la reparació de les façanes, clavills i fissures, pintada de reixes, substitució de làmines de galeria, de rajoles i arrancades. També s'ha fet una neteja de la coberta, una instal·lació de reixeta de protecció en les clavegueres i s'ha reparat la cornisa de formigó.

Als portals i les escales s'han col·locat noves peces de llindar d'entrada dels accessos, s'ha reparat el paviment i s'ha escalonat de terratzo, els replanells intermedis i les escales, i s'han substituït les peces danyades. També es renoven els elements metàl·lics de baranes i escales, la instal·lació elèctrica i de protecció contra incendis, els porters electrònics, bústies i la xarxa de sanejament. De la mateixa manera, la intervenció inclou la reparació i renovació de les portes d'accés als portals i les finestres de les escales.

Galeria d'imatges