Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Oltra: "La reforma de la residència Lledó de Castelló fa que esdevinga una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables"

20/07/2021
Oltra: 'La reforma de la residència Lledó de Castelló fa que esdevinga una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables'
- Oltra ha visitat la Residència Mare de Déu de Lledó de Castelló després de la reforma integral que s'hi ha fet dins del pla Convivint de la Generalitat
- S'han destinat 2 milions d'euros per a adequar-la al nou model residencial de mòduls convivencials impulsat per Igualtat
- Oltra ha visitat la Residència Mare de Déu de Lledó de Castelló després de la reforma integral que s'hi ha fet dins del pla Convivint de la Generalitat
- S'han destinat 2 milions d'euros per a adequar-la al nou model residencial de mòduls convivencials impulsat per Igualtat



La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la residència per a persones majors en situació de dependència Mare de Déu de Lledó de Castelló després de la reforma integral que s'ha fet de les instal·lacions, que, segons ha destacat, "fa que esdevinga en aquests moments una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables".

La vicepresidenta ha visitat la residència després de la reforma que s'hi ha fet, dins del pla Convivint de la Generalitat, per a adequar-la al nou model residencial impulsat per Igualtat amb unitats de convivència reduïdes i estables.

"L'objectiu és humanitzar també els espais i estabilitzar la coordinació sociosanitària amb una mirada més social i familiar de les residències d'atenció a persones majors", ha indicat Oltra.

Durant la visita, la vicepresidenta ha assenyalat que amb la conclusió de la reforma del centre "formalitzem un compromís adquirit pel Consell del Botànic amb Castelló per a dotar el centre d'unes infraestructures de qualitat com mereixen les persones residents i les persones treballadores del centre".

Cal recordar que les obres de la Residència Mare de Déu del Lledó s'han desenvolupat en dues fases per a evitar traslladar les persones que en aquells moments residien al centre, per a atendre d'aquesta manera les peticions i les reivindicacions de les persones treballadores, les famílies i les persones residents.
Mòduls de convivència

La primera fase de les obres de rehabilitació es va iniciar en 2016 per a ajustar-se a la normativa en matèria de seguretat per a incendis i per a l'adequació d'algunes instal·lacions de la residència.

La segona fase, acabada enguany, s'ha desenvolupat de manera escalonada i coordinada amb la direcció del centre per a no afectar la quotidianitat de les persones usuàries. Per a l'execució de les obres de reforma, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat dos milions d'euros.

La vicepresidenta ha explicat que la reforma del centre ha seguit el nou model residencial impulsat per Igualtat, amb 39 places distribuïdes en dos mòduls convivencials, "cada un amb la seua cuina office i saló per a parèixer el màxim possible una llar i donar autonomia a les persones usuàries", ha indicat Oltra.

La residència compta amb un bany geriàtric per planta amb capacitat cada un per a 10 usuaris, en contrast amb la normativa que n'estableix 1 per cada 100. Es tracta, ha explicat la vicepresidenta, "d'una decisió que adoptem per a dotar amb més banys la residència atenent la petició de les persones treballadores del centre i per a facilitar l'atenció que diàriament ofereixen a les persones usuàries".

La zona diürna del centre residencial disposa de les zones comunes per a totes les persones residents, com ara sala d'estar, sales de rehabilitació i polivalents, entre altres dependències, amb àrees reduïdes de zona verda.

Pla Convivint

Les obres de la reforma integral de la Residència Mare de Déu del Lledó s'emmarquen en les actuacions que la Conselleria està impulsant en el marc del pla Convivint, d'infraestructures de serveis socials, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana de 561 milions d'euros per a la posada en marxa de 6.600 places públiques.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquest ambiciós projecte de la Generalitat té entre altres objectius "cobrir la necessitat de recursos de serveis socials i avançar cap a l'equitat territorial de la Comunitat".

Galeria d'imatges