Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Martínez Dalmau: "Els 175 milions de fons europeus per a rehabilitació seran un impuls per a superar la crisi postpandèmia"

21/07/2021
- El vicepresident segon i conseller participa en la Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl
- La Comunitat rebrà enguany 124 milions d'euros per a rehabilitació d'entorns residencials i 51 milions per a rehabilitació d'edificis públics
- El vicepresident segon i conseller participa en la Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl
- La Comunitat rebrà enguany 124 milions d'euros per a rehabilitació d'entorns residencials i 51 milions per a rehabilitació d'edificis públics



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha participat en la Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl, que s'ha celebrat per videoconferència.

És la primera convocada per la nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, amb les comunitats autònomes. Després de la reunió, Martínez Dalmau ha assegurat que els 175 milions d'euros dels fons europeus per a rehabilitació destinats a la Comunitat "seran un impuls per a superar la crisi generada per la pandèmia".

En aquesta primera trobada la ministra ha traslladat l'acord del Consell de Ministres del passat 13 de juliol sobre repartiment entre les comunitats per a l'exercici actual dels fons europeus de reconstrucció.

"Aquests milions seran un motor que impulsarà l'economia valenciana i m'he compromés davant de l'equip del Ministeri a garantir que la Comunitat farà l'esforç necessari perquè siguen executats i que la seua riquesa cree ocupació i beneficie la totalitat de la població valenciana", ha destacat el vicepresident.

L'acord del Consell de Ministres mobilitzarà 6.820 milions d'euros abans de l'any 2026 amb càrrec al Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. En concret, permet el traspàs aquest mateix any de 1.151 milions del Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials, dotat amb 3.420 milions d'euros dels fons europeus, i dels 480 milions d'euros destinats a l'impuls a la rehabilitació d'edificis públics de les comunitats autonòmiques.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, Martínez Dalmau ha anunciat que seran 124 milions d'euros els que es destinaran a rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials i 51 milions per al programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics. Un primer repartiment per a 2021 que ha qualificat de "positiu per a la Comunitat i per això hem votat a favor".

La distribució, que ha sigut sotmesa a votació i aprovada en la reunió d'aquest dimecres, facultarà també la posada en marxa del programa d'habitatge de lloguer social, que permetrà la construcció de 20.000 habitatges fins a 2026, entre les diferents comunitats.

Galeria d'imatges