Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Valencian Investment Desk

Economia Sostenible atén 59 iniciatives d'inversió estrangera en la Comunitat en el primer semestre de l'any

24/07/2021
- S'incrementa l'interés despertat per la Comunitat com a destí d'inversió
- El nombre de projectes és un 28 % major que en el mateix període de l'any 2020
- S'incrementa l'interés despertat per la Comunitat com a destí d'inversió
- El nombre de projectes és un 28 % major que en el mateix període de l'any 2020



La Comunitat Valenciana incrementa el seu atractiu per a les empreses inversores estrangeres malgrat la pandèmia provocada per la COVID-19, com confirmen les dades d'activitat del Valencian Investment Desk, el departament d'atracció d'inversions dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la importància d'augmentar la inversió productiva en la Comunitat Valenciana amb l'objectiu d'activar el creixement econòmic i la creació d'ocupació en un moment complex com l'actual.

"És satisfactori comprovar que es manté la tendència a l'alça de l'interés despertat per la Comunitat Valenciana en un moment complex com l'actual. El Valencian Investment Desk ha rebut sol·licituds d'informació per al desenvolupament de 59 iniciatives d'inversió durant el primer semestre de l'any, un 28 % més que en el mateix període de l'any anterior", ha destacat.

En aquest sentit, Climent ha explicat que "es tracta de projectes que solen materialitzar-se a mitjà i llarg termini o que finalment decideixen una altra ubicació però sens dubte és un bon senyal que ens fa ser optimistes respecte a les xifres d'inversió en un futur pròxim".

Dades primer trimestre 2021

Una mostra són les dades publicades recentment per la Secretaria d'Estat de Comerç, relatius al primer trimestre de 2021, en els quals es xifra en 195 milions d'euros la inversió rebuda per la Comunitat Valenciana el que ens situa com la quarta Comunitat Autònoma que mes inversió ha rebut després de Madrid (1.887 M€), Catalunya (463 M€) i Andalusia (308 M€), la qual cosa representa un 6 % del total d'inversió rebuda a Espanya.

Entre els països de procedència de les potencials inversions ateses pel Valencian Investment Desk destaquen la Xina, amb 9 projectes, Alemanya amb 6, seguits de l'Argentina (4) i els Estats Units, Àustria i el Regne Unit, amb 3 cadascun.

Cal destacar que s'han atés 5 iniciatives d'inversió d'empreses espanyoles amb seu en altres CCAA que volen obrir filials en algun altre punt de la geografia espanyola i veuen en la Comunitat Valenciana un lloc atractiu on invertir i situar-se.

Quant als sectors d'activitat d'aquests projectes, tal com ve succeint en els últims exercicis, un 21 % dels projectes (13) pertanyen al sector TIC (principalment consultoria, però també empreses tecnològiques dirigides a la indústria), Automoció (6), Agroalimentari (6) i Logística (6); seguit de Biotech, Químic-Cosmètic i Construcció.

Dades any 2020

Durant l'any 2020 i com era previsible en un escenari marcat per la pandèmia del coronavirus, els fluxos d'inversió productiva bruta rebuts per la Comunitat Valenciana van experimentar un descens del 57,8 %, en registrar un valor de 324 milions d'euros.

En 2020, tres països van superar els 20 milions d'inversió: Bèlgica, gràcies a fortes inversions en Activitats annexes al transport marítim; França, gràcies a inversions en Comerç a l'engròs, Educació i Sector primari; i el Japó, que continua la seua tendència inversora dels últims anys en la CV (127 milions acumulats des de 2017).

Són també destacables les inversions de Suïssa, la Xina, el Regne Unit, Itàlia o Malta, tots ells amb inversions superiors als 10 milions d'inversió en 2020.

Quant a sectors, el sector Serveis ha concentrat el 82 % de la inversió en 2020, en un any en què la concentració ha sigut elevada (els deu principals sectors han suposat un 87 % del total invertit).

Destaquen especialment les inversions en Emmagatzematge i transport procedents de Bèlgica (43 % del total), molt per davant de la resta de sectors. Segueixen Comerç major i intermedi, Fabricació de mobles, Serveis financers i Activitats de lloguer. En total, 8 sectors han superat els 10 milions d'inversió en 2020.