Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat Universal

Barceló anuncia la licitació de les obres del nou edifici de consultes externes de l'Hospital Clínic per 38,6 milions d'euros

27/07/2021
- L'actuació en l'antiga Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola afecta 16.000 metres quadrats
- L'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari permetrà duplicar la capacitat del centre en nombre de llits, UCI i hospital de dia
- L'actuació en l'antiga Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola afecta 16.000 metres quadrats
- L'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari permetrà duplicar la capacitat del centre en nombre de llits, UCI i hospital de dia



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que en els pròxims dies eixiran a licitació per 38,6 milions d'euros les obres de l'edifici en què s'allotjaran les consultes externes del futur complex hospitalari Clínic de València.

En concret, es tracta de la rehabilitació, la reforma, l'ampliació i la millora de l'eficiència energètica de l'edifici de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola (EUETA), que forma part del projecte d'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari de València. El termini d'execució de l'obra és de 22 mesos.

"Amb aquesta licitació continuem cobrint els terminis per a impulsar aquest gran projecte que farà que l'Hospital Clínic de València esdevinga un complex sanitari de més de 900 llits i 25 quiròfans i el permetrà créixer més de 41.000 metres quadrats", ha assenyalat la consellera de Sanitat.

Barceló ha afegit que "l'ampliació de l'Hospital Clínic continua avançant" i ha recordat que "el Consell va declarar aquestes obres d'interés general en el marc de l'emergència sanitària causada per la COVID-19". "Es tracta d'unes obres de gran envergadura que garantiran l'atenció sanitària del Departament de Salut València Clínic/La Malva-rosa, amb una població de 350.000 persones".

Les obres de l'EUETA afecten una superfície de 15.988 metres quadrats repartits en set nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes.

Aquesta actuació ha requerit el derrocament de l'edificació de la planta baixa que circumda l'antic edifici de l'EUETA per a procedir-ne després a la reconstrucció. Això permetrà mantindre la composició de patis i ampliar la planta de soterrani i semisoterrani, així com rehabilitar l'edifici emergent protegit.

En total, l'edifici albergarà 177 consultes de diverses especialitats. En la planta baixa se situaran les urgències, 84 llocs de l'hospital de dia oncohematològic, l'hospital de dia multidisciplinari, una sala d'actes, l'aulari i els serveis d'atenció al pacient.
La planta del semisoterrani es destinarà a endocrinologia i cirurgia vascular; cirurgia toràcica i pneumologia; neurocirurgia i neurologia, i oftalmologia.

La planta del soterrani acollirà l'àrea de traumatologia i la unitat de ferides complexes, l'àrea de cirurgia plàstica, dermatologia, àrea de maxil·lofacial, anestèsia i al·lèrgies.

En les quatre plantes restants s'ubicaran la resta de les consultes (medicina interna, reumatologia, cardiologia, infecciosos, digestiu, urologia i ginecologia, entre altres).

Inversió de 110 milions d'euros

Les obres de l'EUETA són una de les actuacions programades del projecte d'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari de València, que compta amb una inversió global estimada de 110 milions d'euros i permetrà duplicar la capacitat del centre sanitari en llits d'hospitalització, llits de la unitat de cures intensives i reanimació i llocs d'hospital de dia.

Una vegada completades les diverses fases de l'ampliació, el centre passarà a tindre un total de 491 habitacions, amb 966 llits, 66 llocs d'UCI-reanimació (en contrast amb els 33 actuals) i 87 llocs en l'hospital de dia (41). Així mateix, passarà a comptar de 19 a 25 quiròfans i de 132 a 185 sales de consultes externes i cures.

A més, el centre hospitalari creixerà 41.000 metres quadrats, en passar d'una superfície de 67.694 m2 a una superfície de 108.809 m2.

El Departament de Salut València Clínic/La Malva-rosa atén prop de 350.000 persones de la zona nord-est de la ciutat de València i les poblacions d'Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixech, Almàssera, Bonrepòs, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Museros, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Tavernes Blanques i Vinalesa.

Pròximes actuacions

Les primeres obres de l'ampliació del complex hospitalari Clínic de València es troben en la fase final. Corresponen al derrocament de les naus que donen al carrer Menéndez y Pelayo i la fonamentació de l'edifici d'hospitalització de nou plantes que s'alçarà en aquest mateix espai.

Les obres següents seran les anunciades aquest dimarts, que consisteixen en rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l'eficiència energètica de l'EUETA, l'edifici que albergarà les consultes hospitalàries. Aquestes obres començaran una vegada es publique la licitació i s'adjudiquen les obres.

La següent intervenció consisteix en la construcció de l'edifici d'hospitalització de nou plantes que s'alçarà en la superfície que ha deixat lliure la demolició de les antigues naus de l'edifici de l'EUETA, al costat de Menéndez y Pelayo. En aquests moments, es troba en fase final la redacció del projecte d'aquestes obres.

L'última fase d'ampliació de l'Hospital Clínic de València conclourà amb l'edifici annex que s'alçarà al costat de l'actual hospital maternoinfantil.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La actuación en la antigua Escuela Universitaria de Ingeniería Técnica Agrícola afecta a 16.000 metros cuadrados

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló