Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana tanca el baixador de Cap Negret a Altea a partir del 24 de maig per obres de millora del servei

30/07/2021
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana tanca el baixador de Cap Negret a Altea a partir del 24 de maig per obres de millora del servei
- Els treballs de rebaix i adequació d'andanes de l'L9 del TRAM d'Alacant conclouran a la darreria de juliol
- L'objectiu de l'actuació és millorar-ne la qualitat i homogeneïtzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia
- Els treballs de rebaix i adequació d'andanes de l'L9 del TRAM d'Alacant conclouran a la darreria de juliol
- L'objectiu de l'actuació és millorar-ne la qualitat i homogeneïtzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia


Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tancarà el baixador de Cap Negret des del 24 de maig fins a la darreria de juliol, a conseqüència de les obres que s'estan realitzant en la línia 9 del TRAM d'Alacant (Benidorm-Dénia) de rebaix i adequació d'andanes.

El fet que s'haja de desmuntar l'andana actual, que només té un accés per a les persones usuàries, fa que no hi haja espai físic suficient per a mantindre el servei regular, mentre es prolonguen les obres.

Les persones usuàries que vulguen viatjar a la localitat, podran fer-ho utilitzant les parades d'Altea, Garganes i Olla de Altea, que mantindran el servei habitual.

Seguint amb els treballs d'execució de les millores del TRAM d'Alacant, continuen les obres de millora a Benidorm, Creueta, Altea, Garganes, Olla de Altea i Cala Piteres.

La dada més important és el servei d'autobús que ofereix FGV entre les estacions de Creueta i Benidorm Intermodal, amb motiu dels treballs que s'estan desenvolupant per obres de renovació de l'estació de Benidorm. Està previst que el servei de tren es reprenga a partir de la segona quinzena de juny.

Les persones usuàries que viatgen fins a Hospital Vila sí que ho poden fer amb tren, mentre que els passatgers i passatgeres que vulguen continuar el trajecte en direcció Dénia han de transbordar anteriorment en Creueta a l'autobús.

Per això, els tren-TRAM de la línia 1 (Luceros-Benidorm) conclouen el recorregut en Hospital Vila. En sentit contrari, el transbord a l'autobús s'ha de fer a Benidorm Intermodal i es reprén el viatge amb tren al baixador de Creueta.

Les parades d'autobús es realitzen en Creueta, Costera Pastor, Hospital Vila, CC La Marina-Finestrat, Benidorm i Benidorm Intermodal, mentre que el baixador de Terra Mítica s'ha quedat sense servei durant les obres.

Es recomana als clients i clientes que s'informen dels horaris previstos, així com de les ubicacions de les parades d'autobús previstes, en la pàgina web www.tramalacant.es, en el telèfon gratuït d'informació d'Atenció al Client (900 72 04 72), en les mateixes estacions i en xarxes socials.

Altres estacions

A Altea, les parades es continuen fent en l'andana central sobre la tarima provisional habilitada a aquest efecte.

En Garganes, la parada es fa en l'andana provisional que està davant de la que s'està rebaixant per obres, fins que s'acabe.

En Olla de Altea, tots els trens fan parada en l'andana 2 mentre es rebaixa i adequa l'andana 1, suprimida actualment.

Al baixador de Cala Piteres, on continuen les obres de rebaix d'andanes, s'ha recuperat des del dia 11 l'accés per a persones de mobilitat reduïda (PMR), que s'havia suprimit temporalment.

En Hospital Vila, l'andana 2 està fora de servei i es fan les parades de tots els trens en l'andana 1. A més, com que està inutilitzada l'andana 2, s'ha suprimit el pas entre andanes. Aquesta situació es preveu que concloga a partir de la segona quinzena de juny.

Aquestes últimes afeccions no comporten la modificació del servei, per la qual cosa les persones usuàries podran realitzar els seus trajectes atenent les indicacions dels canvis produïts.

Aquestes actuacions formen part de les que està duent a terme la Generalitat, a través d'FGV, en el conjunt de la xarxa del TRAM d'Alacant, per a millorar la qualitat i homogeneïtzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia.

Aquests treballs que s'executen en la línia 9 són susceptibles de ser cofinançats per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Galeria d'imatges