Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Obras públicas

Arcadi España anuncia l'adjudicació de les obres per al desdoblament d'un nou tram de la CV-865 abans que acabe l'any

04/08/2021
Arcadi España anuncia l'adjudicació de les obres per al desdoblament d'un nou tram de la CV-865 abans que acabe l'any
- La Generalitat ha invertit 2,5 milions d'euros en la posada en servei de l'actuació entre Valverde i la Vereda de Sendres, que s'emmarquen en la partida d'11,6 milions per a la carretera autonòmica a Elx
- Per a España un objectiu "prioritari" del Consell és dotar els valencians i les valencianes d'una xarxa de carreteres "segura i de qualitat" i "garantir una mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn"
- La Generalitat ha invertit 2,5 milions d'euros en la posada en servei de l'actuació entre Valverde i la Vereda de Sendres, que s'emmarquen en la partida d'11,6 milions per a la carretera autonòmica a Elx
- Per a España un objectiu "prioritari" del Consell és dotar els valencians i les valencianes d'una xarxa de carreteres "segura i de qualitat" i "garantir una mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn"



El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat aquest dimecres l'adjudicació de les obres per al desdoblament d'un nou tram de la CV-865 abans de la fi d'any, "una actuació que contribuirà a millorar notablement la seguretat viària a la comarca del Baix Vinalopó".

Aquest projecte, que se suma al tram que ja està en servei entre Valverde i la Vereda de Sendres, es completarà amb dues actuacions més de desdoblament en aquesta via: entre el punt quilomètric 5+500 i el punt quilomètric 3+600, i entre aquest últim i el punt quilomètric 2+400.

"Per a les quatre iniciatives en la CV-865, concloses i de licitació pròxima, el Consell consignarà una quantitat total d'11,6 milions d'euros per al terme municipal d'Elx", ha precisat el màxim responsable d'Obres Públiques.

"Amb aquesta inversió treballem en un dels objectius prioritaris del Govern Valencià, que és el de posar a la disposició de tots els valencians i valencianes, independentment d'on residisquen, una xarxa de carreteres segura i de qualitat per a garantir, amb una mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn, la vertebració del nostre territori i la igualtat d'oportunitats", ha assegurat Arcadi España.

Tram Valverde-Vereda de Sendres

La Conselleria de Política Territorial ha posat en servei el desdoblament de la calçada de la carretera CV-865 corresponent al tram entre Valverde i la Vereda de Sendres, un projecte que ha comptat amb una inversió de 2,5 milions d'euros. Es tracta d'unes obres de millora, entre el punt quilomètric 7+100 i el punt quilomètric 8+475, que es van iniciar l'octubre de 2020.

"Amb aquesta actuació, els veïns i veïnes d'aquesta àrea veuran incrementada substancialment la seua qualitat de vida, perquè es produirà una clara millora en la fluïdesa del trànsit i en la seguretat viària dels vehicles, els vianants i els ciclistes que circulen per aquest tram", ha assenyalat el titular de Mobilitat.

L'objecte principal de les obres ha consistit en l'adequació del tram entre Valverde i la Vereda de Sendres mitjançant el desdoblament de la calçada i la reordenació de les interseccions i els accessos que hi ha. Així, s'ha dotat la zona de característiques de via parc, la qual cosa ha suposat un increment substancial dels espais reservats per a vianants i la circulació de bicicletes en tot el tram, amb una millora de les condicions de seguretat viària.

CV-865, d'Elx a Santa Pola

La carretera CV-865 és un eix viari que uneix dos nuclis de població importants de la comarca del Baix Vinalopó, Elx i Santa Pola, i té una longitud d'11,3 quilòmetres, entre la ronda sud d'Elx i l'N-332, que circumval·la el nucli urbà de Santa Pola.

Aquesta via suporta una intensitat de circulació elevada en aquest tram, amb una mitjana que supera els 15.000 vehicles diaris, xifra que es veu augmentada notablement en el període estival, ja que la principal destinació d'estiueig de les i els elxans és Santa Pola.

A més de l'elevada intensitat de trànsit, s'hi constataven certs problemes de seguretat viària, perquè la carretera tenia uns nivells baixos propiciats pel traçat rectilini i sense pendent d'una via que disposava d'un ample generós de plataforma, que es traduïa, en la pràctica, en el desenvolupament de velocitats de circulació elevades.

La interacció de velocitats de circulació elevades amb els nombrosos accessos a finques agrícoles, habitatges unifamiliars, camins i pedanies, així com el pas de vianants i un trànsit ciclista d'una certa consideració, han sigut font de nombrosos accidents en el passat.

Descripció de les obres

Les obres en el tram entre Valverde i la Vereda de Sendres de la carretera CV-865 han consistit en el desdoblament de la calçada existent, amb un resultat de dues calçades de dos carrils, de 3 metres cada una, dues voreres d'emergència de 25 centímetres a cada costat i una mitjana de separació d'1,20 metres.

A més, s'ha procedit a la reordenació d'accessos, amb la supressió de la glorieta partida en el punt quilomètric 8+050 i la impossibilitat de realitzar els girs a l'esquerra, i s'ha executat una vorera de 2,5 metres d'amplària en el marge dret i un carril mixt de bicicletes i vianants de 3,5 metres en el marge esquerre, on el desenvolupament urbanístic està més consolidat i es dona continuïtat a la part que ja està executada.

Finalment, s'ha instal·lat la il·luminació en la mitjana central, semblant a la que ja hi ha en els trams desplegats, per a la qual cosa s'ha utilitzat tecnologia LED, més sostenible i amb més eficiència energètica.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España