Presidència

Colomer destaca el lideratge de Dénia en la proposta gastronòmica que la Comunitat Valenciana presentarà en la Gala Michelin 2021

11/08/2021
Colomer destaca el lideratge de Dénia en la proposta gastronòmica que la Comunitat Valenciana presentarà en la Gala Michelin 2021
- El secretari autonòmic afirma que el Festival D*NA, que se celebrarà del 3 al 6 de desembre, "tindrà un valor i protagonisme especial previ a la celebració d'aquest certamen"
- Colomer ha signat amb l'alcalde de Dénia el conveni dotat amb 200.000 euros per a fomentar accions de promoció gastronòmica
- El secretari autonòmic afirma que el Festival D*NA, que se celebrarà del 3 al 6 de desembre, "tindrà un valor i protagonisme especial previ a la celebració d'aquest certamen"
- Colomer ha signat amb l'alcalde de Dénia el conveni dotat amb 200.000 euros per a fomentar accions de promoció gastronòmica



El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat "el lideratge i la capitalitat de Dénia" en la proposta gastronòmica i turística de la Comunitat Valenciana, de cara a la celebració de la pròxima Gala Michelin 2021, que tindrà lloc el pròxim mes de desembre.

En aquest sentit, el titular de Turisme ha avançat que "el Festival D*NA 2021, que tindrà lloc del 3 al 6 de desembre, servirà d'antesala per a mostrar la riquesa gastronòmica local i autonòmica". En aquesta línia, ha afirmat que "el D*NA de Dénia tindrà un valor i protagonisme especial previ a la celebració d'aquest certamen internacional".

Colomer ha volgut ressaltar que "és l'hora de la gastronomia valenciana" i "la ciutat creativa de Dénia ha donat més identitat i personalitat a l'oferta turística no sols de la ciutat, sinó de la província i de tota la Comunitat Valenciana", ha afegit.

Així ho ha declarat el secretari autonòmic, després de reunir-se amb l'alcalde del municipi, amb qui ha subscrit un conveni de col·laboració, dotat amb 200.000 euros, perquè l'Ajuntament de Dénia duga a terme les actuacions que comprenen el seu pla de promoció de la gastronomia local.

Durant la seua intervenció, Colomer ha destacat que "aquest conveni és l'aportació humil que fem des de la Generalitat". Per al representant de la política turística del Consell, "Dénia representa una aventura premonitòria de tot el que ha succeït, per haver sabut situar l'èmfasi on corresponia i per la seua voluntat permanent d'avançar i evolucionar".

De la mateixa manera, ha volgut homenatjar el sector hostaler de la localitat pel "seu esforç addicional i extraordinari", que permetrà, sense cap dubte, "la remuntada ocupacional i emocional que tant necessitem".

Per la seua banda, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha ressaltat que "la gastronomia per a nosaltres, després de tants anys de treball, és molt important, i per això agraïm tant aquest suport de Turisme".

Així mateix, ha aprofitat aquest context per a avançar que "la pròxima edició del Festival D*NA tindrà lloc del 3 al 6 de desembre", els detalls de la qual es donaran a conéixer en els pròxims mesos.

Accions previstes en el conveni

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Dénia es compromet a realitzar les accions que comprenen el pla de promoció de la gastronomia local, com les iniciatives emmarcades en el Festival D*NA 2021, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre.

En concret, mitjançant aquest conveni, Dénia durà a terme accions de comunicació per a promocionar l'esdeveniment durant la campanya estival, aprofitant l'arribada de turistes. Així mateix, impulsarà també accions de publicitat i d'adequació d'espais per a la celebració de D*NA.

El Festival D*NA 2021 reivindicarà tota la cadena de valor agroalimentària i turística, ja que forma en el seu conjunt l'excel·lència turística. Els actes que es duran a terme pretenen abrigar l'ambient festiu-cultural del D*NA i fer-ne partícips els diferents col·lectius culturals, els sectors econòmics i les associacions cíviques locals, i alhora sumar-los a la celebració oferint-los una plataforma de promoció i recuperació de la seua activitat.

Turisme Comunitat Valenciana té entre els seus objectius la realització d'actuacions encaminades a l'impuls dels diferents productes i les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. Dénia és una de les destinacions turístiques més representatives de la Comunitat i s'ha constituït com a destinació gastronòmica per excel·lència. Els seus productes i establiments de restauració li han atorgat un nivell de qualitat tal que en 2015 li va permetre entrar a formar part del selecte grup de ciutats creatives gastronòmiques de la Unesco.

Galeria d'imatges