Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Ajudes

Habitatge posa en marxa els tràmits per a compensar els arrendadors pels ingressos no percebuts a causa de la pandèmia

18/08/2021
- Tota la informació està disponible en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge
- El termini de presentació de documentació es prorroga fins al 30 de novembre
- Tota la informació està disponible en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge
- El termini de presentació de documentació es prorroga fins al 30 de novembre



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha posat en marxa els tràmits que han de dur a terme aquells propietaris d'habitatges que pretenguen sol·licitar la compensació dels lloguers que van deixar de percebre com a conseqüència de les moratòries i les suspensions, a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Tota la informació està disponible en la pàgina web de la Vicepresidència Segona, en l'enllaç següent: consulteu ací.

S'hi explica què ha de fer l'arrendador per a accedir a la compensació.

La directora general d'Emergència Social, Pura Peris, ha explicat que els arrendadors i propietaris afectats per la paralització judicial dels desnonaments "tenen fins al 30 de novembre per a reclamar la compensació amb càrrec al Pla estatal d'habitatge, en aquells casos en què el procediment judicial de desdonament o la diligència de llançament haja quedat suspesa a causa de la situació de vulnerabilitat econòmica dels arrendataris o ocupants que no tenen alternativa residencial".

Unes ajudes establides després dels decrets del Govern central per a adoptar mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front a la COVID-19. L'últim d'aquests decrets és del 3 d'agost passat.

Els arrendadors i propietaris afectats per la paralització judicial dels desnonaments hauran de dirigir la seua sol·licitud per registre d'entrada a la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat, que haurà d'anar acompanyada per la documentació requerida.

Quan el sol·licitant es trobe entre els subjectes que es recullen en l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la sol·licitud i els tràmits del procediment es realitzaran per mitjans electrònics mitjançant formulari omplit electrònicament.

Les persones físiques podran presentar la seua sol·licitud en qualsevol dels llocs establits i fer la resta de tràmits del procediment per mitjans no electrònics, o bé fer-ho també de manera telemàtica.

Una vegada presentada la sol·licitud, la Conselleria disposa d'un termini màxim de tres mesos per a resoldre i notificar la resolució a l'interessat, encara que, excepcionalment, podrà acordar de manera motivada l'ampliació del termini tres mesos més.