Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Generalitat ha reparat enguany 17 habitatges del parc públic per a víctimes de violència de gènere i en breu començarà les obres de 19 més

08/09/2021
- Les obres es fan amb càrrec a la partida pressupostària de 500.000 euros que EVha té reservada per a aquest fi
- Les obres es fan amb càrrec a la partida pressupostària de 500.000 euros que EVha té reservada per a aquest fi


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha reparat enguany 17 habitatges del parc públic de la Generalitat per a víctimes de violència de gènere. A més, al setembre està previst l'inici de les obres de millora de 19 pisos més, que es destinaran a aquest mateix col·lectiu.

Els habitatges ja reparats enguany es troben a Paterna, Sagunt, Sollana, Alzira, Bétera, Carcaixent, Requena, Tavernes de la Valldigna, Castalla, Alcoi, Elx, Ibi i Castelló de la Plana.

Des de la Conselleria s'estan desenvolupant mesures en matèria d'habitatge per a prioritzar les dones víctimes de violència de gènere quan requerisquen una solució residencial de manera urgent. En aquest sentit, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que des de la Generalitat "continuem treballant per a oferir una solució residencial a les víctimes d'aquesta xacra social, ja que és en els moments de major necessitat i urgència quan l'administració ha de donar resposta i suport als col·lectius més vulnerables".

En unes setmanes està previst l'inici de les obres de reparació de 19 habitatges més. A la província de Castelló hi ha un total de huit immobles a Benicarló, Borriana, Moncofa i Vila-real. Pel que fa a la província d'Alacant, es condicionaran sis immobles a Alcoi, Almoradí, el Campello, el Pinós i Torrevieja, mentre que a la província de València en seran cinc a Beniarjó, Ontinyent, Sagunt i Utiel.

Aquestes obres es fan amb càrrec a la partida pressupostària de 500.000 euros que EVha té reservada a 'Inversió habitatge per a dones víctimes de violència de gènere'.

Martínez Dalmau ha destacat "el caràcter social del govern del Botànic, les polítiques del qual estan dirigides als sectors més desfavorits de la població". D'ací la necessitat de posar en pràctica "estratègies dirigides a totes les persones, però especialment a aquelles que es troben en situacions de vulnerabilitat o crisi, com és el cas de les víctimes de la violència de gènere".