Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Héctor Illueca visita Alacant en el primer acte d'agenda com a vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

13/09/2021
Héctor Illueca visita Alacant en el primer acte d'agenda com a vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
- Visita el Servei Territorial d'Habitatge i Rehabilitació per a conéixer l'equip de la Conselleria i les actuacions en marxa i previstes en la ciutat
- Afirma que els seus principals objectius són garantir el dret a l'habitatge i impulsar la sostenibilitat ecològica en el sector de l'edificació
- Visita el Servei Territorial d'Habitatge i Rehabilitació per a conéixer l'equip de la Conselleria i les actuacions en marxa i previstes en la ciutat
- Afirma que els seus principals objectius són garantir el dret a l'habitatge i impulsar la sostenibilitat ecològica en el sector de l'edificació



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat Alacant en el primer acte d'agenda com a nou titular del departament. Concretament s'ha traslladat al Servei Territorial d'Habitatge i Rehabilitació per a conéixer de primera mà l'equip i el personal de la Conselleria a la ciutat.

La visita ha tingut lloc després d'acompanyar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social,
Yolanda Díaz, a Alacant, ciutat que acull la reunió de ministres de Treball del Fòrum del Mediterrani Occidental.

En la visita al Servei Territorial, en el qual treballen més de 70 persones, Illueca ha manifestat que el seu objectiu al capdavant de la Vicepresidència és "garantir el dret a l'habitatge com un dret social i humà reconegut en la Constitució".

En aquest sentit, ha destacat que en l'actualitat "les polítiques valencianes són les més avançades de l'Estat i tendeixen que el dret a l'habitatge comporte l'obligació dels poders públics a donar una resposta a les persones que ho necessiten".

Per a fer realitat aquest dret, ha continuat, "desplegarem tots els mecanismes jurídics i administratius que la legislació preveu per a garantir-lo, com lluitar contra els desnonaments, mobilitzar habitatges buits o mediar en conflictes, per exemple".

D'altra banda, conscienciat de la greu crisi ecològica actual, per al nou vicepresident segon l'altre gran pilar del seu mandat serà la introducció de criteris de sostenibilitat en el sector de la construcció. "Volem col·locar en l'agenda la necessitat de transitar cap a un altre model productiu, perquè creiem que és fonamental per al futur, i el sector de la construcció té una gran importància en l'economia de la Comunitat i en el conjunt de l'Estat".

Per a dur-ho a terme, ha explicat que es farà un esforç per a impulsar polítiques públiques que ajuden a introduir criteris de sostenibilitat, materials sostenibles, reciclatge de residus… En definitiva, "possibilitar un canvi de model de producció que siga just i sostenible".

Actuacions en marxa

En la seua visita al Servei Territorial, Illueca ha recalcat els projectes que la Conselleria està duent a terme a la ciutat, amb les inversions que comporten, així com les iniciatives futures per a ampliar el parc públic. La inversió total prevista en el municipi ascendeix a 41,5 milions d'euros, 27,9 dels quals corresponen principalment a l'execució d'àrees de regeneració i renovació urbana (ARRU), els grups d'habitatge públic Miguel Hernández, Virgen del Carmen i l'actuació al barri Joan XXIII.

Cal sumar-hi els 13,6 milions de la inversió pública compromesa per a construir 112 habitatges dins del Pla 2400, que també preveu la construcció de 176 habitatges a través de la col·laboració publicoprivada.

Una de les grans actuacions és l'ARRU de Miguel Hernández, amb una inversió total de 14,5 milions d'euros. El conseller d'Habitatge ha explicat que "durant més de 30 anys ningú havia assumit mai la responsabilitat de posar solució al barri i ara aquesta solució està més prop que mai amb les obres ja adjudicades i els primers reallotjaments en marxa, per a poder començar la fase I de l'ARRU", que comptarà amb una inversió de 3,4 milions. "Governs anteriors van apostar pel derrocament d'aquests blocs, no obstant això el Botànic va decidir rehabilitar Miguel Hernández", ha afirmat.

Pel que fa a l'ARRU del grup Virgen del Carmen, amb una inversió de 4,7 milions, les obres van començar l'agost de 2020 i la previsió és que concloguen abans d'acabar aquest any. Per la seua banda, ja està acabada l'actuació de millora del parc públic del barri Joan XXIII, que va comptar amb una inversió de 3,2 milions.

La Conselleria també té en marxa les obres de reforma i ampliació del Centre 14, futur centre juvenil d'Alacant, amb un pressupost de 4,4 milions. La previsió és que les obres concloguen en 2022.

A més, la Conselleria ha adquirit 11 habitatges a la ciutat per valor de 694.425 euros, que han passat a formar part del parc públic per a donar resposta a les necessitats habitacionals de les famílies.

Després de conéixer totes les actuacions en marxa a la ciutat, Héctor Illueca ha subratllat que "no desistirà en interés i treball perquè totes aquestes actuacions culminen per a millorar la vida de les alacantines i alacantins".

Galeria d'imatges