Presidència

Herick Campos reivindica el Pla de dinamització i governança turística del Baix Segura com a "peça clau" per a impulsar el turisme de la comarca

29/09/2021
- El director general de Turisme ha clausurat la jornada de formació i sensibilització de la marca territori 'Vega Baja del Segura, tu tierra y la mía'
- Anuncia que "treballarem ja amb la Diputació d'Alacant i amb Convega per a fer un plantejament de Pla de sostenibilitat turística en destinació al Baix Segura"
- El director general de Turisme ha clausurat la jornada de formació i sensibilització de la marca territori 'Vega Baja del Segura, tu tierra y la mía'
- Anuncia que "treballarem ja amb la Diputació d'Alacant i amb Convega per a fer un plantejament de Pla de sostenibilitat turística en destinació al Baix Segura"



El director general de Turisme, Herick Campos, ha clausurat per videoconferència la jornada de formació i sensibilització de la marca territori 'Vega Baja del Segura, tu tierra y la mía', que organitza el Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura (Convega).

Herick Campos ha felicitat Convega "pel treball realitzat en aquestes jornades de formació i sensibilització sobre la marca territori 'Vega Baja del Segura, tu tierra y la mía', que és fruit també del Pla de dinamització i governança turística del Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura".

Campos ha explicat que "el Pla de dinamització i governança turística del Baix Segura, en el qual participem Turisme i la Diputació d'Alacant, junt amb els municipis que conformen la comarca, està servint com a peça clau per a configurar els productes turístics de la comarca" i ha recordat que "el Baix Segura ho té tot, producte de naturalesa, cultura, gastronòmic, sol i platja, i a través d'aquest pla treballem per a donar forma a aquests productes turístics de tal manera que s'oferisca una experiència diferenciadora".

En aquest sentit, ha explicat que el Pla de dinamització i governança turística del Baix Segura està dotat amb 1.200.000 euros, compartits al 50 % entre Convega i la Generalitat. Així, ha recalcat que "l'aportació de Turisme de 600.000 euros és el doble del que solem aportar als plans de dinamització i governança turística".

Herick Campos també ha avançat que "l'any que ve continuarem amb aquesta col·laboració" i ha explicat que, a més, "ja estem treballant conjuntament amb la Diputació d'Alacant i amb Convega perquè dins dels fons europeus puguem tindre un pla de sostenibilitat turística en destinació del Baix Segura".

En aquest sentit, ha explicat que "la sostenibilitat turística és imprescindible per a continuar tenint recursos que ens fan diferents". Hi ha afegit que "el nostre repte és implicar en aquesta col·laboració tot el sector privat perquè se senta partícip d'aquest treball quant a generar oferta, aglutinar-lo en producte i comercialitzar-lo".

Cal assenyalar que entre les actuacions que preveu el Pla de dinamització i governança turística del Baix Segura en 2021 es troba la implementació d'una estratègia comuna de desenvolupament global per al territori, basada no únicament en un enfocament turístic i econòmic, sinó en una perspectiva sostenible en tots els àmbits, que tinga en compte tots els públics implicats.

Aquesta jornada s'ha desenvolupat de manera presencial al municipi d'Albatera, on han participat el president de Convega, Sebastián Cañadas, i l'alcaldessa de l'Ajuntament d'Albatera, Ana Serna.

La sessió formativa està dirigida a representants polítics, personal tècnic de Turisme, agents d'ocupació i desenvolupament local dels vint-i-set ajuntaments de la comarca, associacions professionals, organitzacions i teixit empresarial del Baix Segura.