Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Economía

Climent: "Smart Mobility uneix les capacitats productives i innovadores amb l'ecosistema investigador i les empreses del territori valencià"

14/10/2021
Climent: 'Smart Mobility uneix les capacitats productives i innovadores amb l'ecosistema investigador i les empreses del territori valencià'
- El conseller destaca que la Comunitat "té tots els arguments per a convertir-se en la seu europea de la mobilitat intel·ligent i sostenible"
- Valorar l'estratègia de la Conselleria d'Economia amb el Pla d'impuls del vehicle elèctric i el desplegament de la infraestructura de recàrrega
- El conseller destaca que la Comunitat "té tots els arguments per a convertir-se en la seu europea de la mobilitat intel·ligent i sostenible"
- Valorar l'estratègia de la Conselleria d'Economia amb el Pla d'impuls del vehicle elèctric i el desplegament de la infraestructura de recàrrega



El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que la jornada Smart Mobility València "és el primer esdeveniment que uneix les capacitats productives i innovadores amb l'ecosistema investigador i innovador i l'entramat d'empreses emergents i 'startups' del territori valencià".

Per a Climent, es tracta d'un esdeveniment "pensat per a posar el focus en la mobilitat integradora, intel·ligent i sostenible, amb una atenció especial a les empreses, els emprenedors i els agents d'innovació de l'ecosistema de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha afegit que aquesta iniciativa "pretén generar sinergies en un moment disruptiu, amb tots els canvis en l'àmbit de l'automoció, i, a més, demostra la força que té la indústria en el nostre territori, amb la idea d'anar canviant cap a un nou model de transport diferent de l'actual".

El titular d'Economia ha realitzat aquestes declaracions en la inauguració de Smart Mobility València, que se celebra en Fira València i que disposa d'un espai expositiu i un programa de casos d'èxit i ponències amb l'objectiu de convertir la Comunitat en la seu europea de la mobilitat sostenible i intel·ligent mitjançant la mostra de totes les capacitats tecnològiques, productives i innovadores.

En l'obertura institucional de la jornada també ha participat la presidenta del Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA), Mónica Alegre.

En la seua intervenció, Climent ha destacat que "Som un territori que té tots els arguments per a convertir-se en la seu europea de la mobilitat intel·ligent i sostenible: indústria consolidada, entorn innovador guiat pels instituts tecnològics, talent gràcies a les universitats valencianes, esperit emprenedor mitjançant les 'startups', i factors exògens com la qualitat de vida i la climatologia".

"Per això -ha continuat- hem de posar a treballar en conjunt totes les nostres capacitats tecnològiques i les solucions innovadores del teixit empresarial per a respondre als desafiaments de la mobilitat urbana sostenible en clau europea".

Climent ha subratllat que la transició energètica s'alça com una de les transformacions més urgents per a l'ecosistema de la mobilitat. Així mateix, ha destacat que la introducció de la tecnologia en el sector ha propiciat transformacions que apuntalen fenòmens com la mobilitat connectada, autònoma i elèctrica, per a aconseguir una gestió més eficient del transport i la logística, i dels seus impactes en el medi ambient.

Estratègia Conselleria Economia

A més, el conseller ha explicat que l'estratègia de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es manifesta en el Pla d'impuls del vehicle elèctric i el desplegament de la infraestructura de recàrrega a la Comunitat Valenciana, davant de la necessitat d'estimular la demanda dels vehicles elèctrics, desenvolupar una infraestructura de recàrrega i establir una sèrie de mesures d'acompanyament per a eliminar les barreres que hi ha per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica en el nostre territori.

També ha fet referència a la salut "com a eix prioritari de la mobilitat que ha de fer-nos reflexionar sobre la situació de la contaminació atmosfèrica: una amenaça global que té impactes enormes per a la salut humana i per als ecosistemes", i ha fet especial menció al fet que jornades com aquesta "són fonamentals per a avançar cap a un model de transport i de ciutat d'acord amb el que marca l'agenda internacional".

Smart Mobility València

Smart Mobility València, organitzat pel Mobility Innovation València i AVIA, té el suport de Fira València, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i l'Agència Valenciana de la Innovació. A més, col·labora Redit, Innotransfer i Missions València 2030.

Aquesta trobada reuneix en un mateix espai tots els productes i tecnologies més innovadors relacionats amb la mobilitat, guiats per empreses consolidades, però també els desenvolupaments de 'startups' i empreses emergents que estan aportant solucions noves.

Per a completar el panell de propostes, Smart Mobility València també ha reunit centres tecnològics i centres d'investigació de les universitats valencianes que podran exposar les seues capacitats i propostes. A més, les empreses i institucions estan convidades a plantejar reptes i buscar entre els ponents i expositors respostes empresarials i industrials.

En aquest sentit, hi ha hagut més de 50 empreses de mobilitat i automoció que han exposat els seus productes i serveis en la fira. A més, s'han rebut més de 30 capacitats tecnològiques i casos d'èxit d'instituts tecnològics, centres d'investigació, universitats i empreses.

En la trobada també s'ha presentat la iniciativa Mobility Innovation València -MiV- que naix en el si del Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana i s'erigeix en el puntal d'innovació de l'entitat.

Galeria d'imatges