Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Puertos

La Conselleria d'Obres Públiques conclou la reposició dels pantalans del port de Xàbia

16/10/2021
La Conselleria d'Obres Públiques conclou la reposició dels pantalans del port de Xàbia
- Els temporals passats van ocasionar danys d'entitat en la zona d'amarratges de gestió directa situats al dic de Llevant
- Aquestes obres per a garantir la total normalitat i seguretat del port han comptat amb una inversió de 760.000 euros
b>- Els temporals passats van ocasionar danys d'entitat en la zona d'amarratges de gestió directa situats al dic de Llevant
- Aquestes obres per a garantir la total normalitat i seguretat del port han comptat amb una inversió de 760.000 euros


La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha conclòs la reposició dels pantalans del port de Xàbia, que ha comptat amb una inversió de 760.000 euros.

Els fenòmens costaners provocats pels temporals passats van ocasionar danys d'entitat al port de Xàbia, en concret en la zona d'amarratges de gestió directa situats al dic de Llevant, per la qual cosa la Conselleria ha hagut d'escometre obres d'emergència en aquest accés a les embarcacions per a garantir la total normalitat i seguretat del port.

El conseller Arcadi España ha destacat que "la seguretat és un aspecte fonamental en la gestió dels ports de la Generalitat" i hi ha afegit que "s'està recuperant el temps perdut després de molts anys en què no s'havia invertit en els ports de la Comunitat ni per al manteniment normal".

En aquest sentit, el conseller ha destacat el pressupost d'1,7 milions d'euros que la Conselleria ha invertit per a reconstruir i estabilitzar un tram de talús en el vessant entre el c/ la Caleta i el port de Xàbia, que presentava un risc per a vianants i vehicles a conseqüència també dels danys que hi hagué durant els temporals.

Aquesta obra, ha assenyalat el conseller, "comporta aparellat el fet d'integrar-la en l'entorn, amb un espai verd en la zona superior i amb el revestiment amb una façana vegetal de jardí vertical, combinada amb l'ús de la mamposteria pròpia del lloc per a evitar l'impacte sobre el paisatge de les plaques de formigó ancorades".

A més, ha recordat que el Club Nàutic de Xàbia és el primer club d'un port de la Generalitat que obté la renovació de la concessió i en què la pròrroga inclou, com a obligacions del concessionari, l'execució d'una sèrie d'obres d'urbanització, edificació i portuàries.

Per a Arcadi España, "el port de Xàbia és un exemple de port integrat a la ciutat, obert a tota la ciutadania i on es combinen tant la pesca com les actuacions nàutiques esportives, per a potenciar i incrementar aquesta capacitat turística i sostenible que han de tindre els nostres ports".

Finalment, el conseller ha destacat que "els ports són prioritaris per a la Generalitat, ja que són una peça clau del desenvolupament econòmic i de l'ocupació i tenen un component cultural i turístic molt important, així com gran influència i arrelament en les localitats on se situen".

Galeria d'imatges