Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell brinda el seu suport institucional al Dia del Comerç Local a la Comunitat Valenciana

22/10/2021
- El Govern valencià vol donar el reconeixement que aquest sector es mereix amb aquesta celebració el 25 d'octubre
- Es vol potenciar la importància del comerç local dins d'un model econòmic sostenible i inclusiu
- El Govern valencià vol donar el reconeixement que aquest sector es mereix amb aquesta celebració el 25 d'octubre
- Es vol potenciar la importància del comerç local dins d'un model econòmic sostenible i inclusiu



El Ple del Consell ha aprovat, a proposta de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, una declaració institucional per a donar suport a la celebració, el pròxim 25 d'octubre, del Dia del Comerç Local a la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, es vol potenciar la importància que té el comerç local dins d'un model econòmic sostenible i inclusiu, i per ser un element essencial per a la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats.

Tal com exposa la declaració, el comerç local és un sector clau en el desenvolupament de la societat de la Comunitat Valenciana. La importància d'aquest resideix en els efectes econòmics, mediambientals, territorials i socials que van associats a la seua activitat, fet que el converteix en una peça fonamental del teixit socioeconòmic valencià.

En aquest sentit, també assenyala el paper que juga dins de l'economia real, que és essencial per a la transició del model econòmic que necessitem; un fet que aquest sector ha evidenciat més que mai al llarg d'aquesta pandèmia, ja que ha fet insistència en el fet d'atendre les necessitats de la població que més ho necessitava i s'ha adaptat a unes circumstàncies canviats i imprevisibles.

A més, en la declaració es destaca que el comerç local potencia els canals de venda de proximitat, així com els de quilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa. Aquests canals permeten generar experiències de compra més personalitzades i més capacitat per a atendre les diverses necessitats de les poblacions locals.

Pel que fa a l'impacte mediambiental, el Consell ressalta que el comerç de proximitat té un impacte més baix que altres tipus de comerç, ja que redueix els quilòmetres que recorren moltes de les seues mercaderies per a arribar als consumidors finals i, amb açò, l'empremta de carbó associada a aquests canals de distribució.

En la línia del que s'ha exposat amb anterioritat, aprofundeixen en el fet que els desplaçaments als comerços locals sovint es caracteritzen per no necessitar transport motoritzat, tant de les persones consumidores com dels treballadors i treballadores del sector.

Aquest fet permet, al mateix temps, reduir els problemes associats al trànsit excessiu i la congestió que pateixen alguns nuclis urbans, com els de les ciutats més grans del nostre territori.

Un altre avantatge afegit del comerç local és que hi té diverses opcions de venda que ens permeten reduir el plàstic i els envasos no reutilitzables associats al consum, com en el cas de la venda a granel. D'aquesta manera, acabem generant menys residus.

Vídeos relacionats

El Pleno del Consell ha aprobado, a propuesta de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, una Declaración institucional para apoyar la celebración, el próximo 25 de octubre, del Día del Comercio Local en la Comunitat Valenciana.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta, Mónica Oltra