Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Habitatge organitza el segon taller del procés participatiu per a impulsar la rehabilitació integral del barri de La Torre

27/10/2021
Habitatge organitza el segon taller del procés participatiu per a impulsar la rehabilitació integral del barri de La Torre
- La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge desenvolupa aquesta sessió dedicada a l'espai públic i la mobilitat
- La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge desenvolupa aquesta sessió dedicada a l'espai públic i la mobilitat


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha desenvolupat la segona sessió del procés participatiu 'Habita La Torre', l'objectiu del qual és incorporar aportacions de la ciutadania per a definir accions i estratègies de futur i impulsar la rehabilitació integral d'aquest barri de la ciutat de València.

El segon taller participatiu ha estat dedicat a l'espai públic i la mobilitat. Les persones participants es van congregar al voltant de l'edifici de l'alcaldia per a analitzar els serveis públics existents, conéixer les necessitats actuals i pensar de manera conjunta noves propostes per a millorar aquests aspectes.

Les dinàmiques van partir dels diagnòstics i les accions desenvolupades des d'associacions, projectes socials i culturals per a aprofitar i incorporar-hi el treball realitzat ja des de les entitats arrelades al barri.

En cada dinàmica es va fer una pregunta que va permetre recórrer un camí col·lectiu amb els participants per a definir nous usos públics que des d'EVha es poden incorporar amb intervencions d'urbanisme tàctic al nou sector de La Torre. Entre aquestes qüestions es va plantejar la situació actual del barri, els usos que es fan dels serveis, les carències existents, així com les propostes que pensen que poden millorar-ho per a dirigir-les tant a EVha com a l'Ajuntament de València.

Junt amb veïnes i veïns de La Torre, en la sessió també ha participat la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, i les entitats del barri següents: l'AAVV La Torre, Projecte Babhel i el projecte 'Explora el teu barri!' de Compensem Cultura. També ha col·laborat l'alcaldia de La Torre.

El procés participatiu té un caràcter pedagògic marcat. D'una banda, cap a la ciutadania, perquè reforce el sentiment de pertinença al barri i genere confiança cap als espais de participació creats. D'altra banda, cap a EVha, perquè facilite la incorporació d'aquests aspectes no previstos inicialment en el projecte i es puguen millorar les actuacions programades.

El procés s'ha organitzat en tres sessions temàtiques sobre habitatge, espai públic, mobilitat i territori. Els i les participants disposen d'uns quants canals de comunicació per a participar a través d'una pàgina web, un correu electrònic i les sessions presencials.

La Vicepresidència Segona ha recuperat aquest projecte que pretén fomentar un urbanisme basat en el comerç local i en la provisió de serveis bàsics i equipaments en el mateix barri, com per exemple transport públic de qualitat, zones esportives, centres educatius, etc. Es tracta d'una clara aposta per un urbanisme integrador, respectuós amb el medi ambient i conscient del paper protagonista que adquireixen els nous desenvolupaments urbans davant de la necessitat d'una resposta urgent de les nostres ciutats als reptes que planteja el canvi climàtic.

En aquest cas es tracta d'un barri clau en la relació entre la ciutat i l'horta, amb un gran potencial com a connector de biodiversitat i com a element de renaturalització de l'espai urbà i l'habitatge.

Galeria d'imatges