Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat

La Generalitat posa en marxa quatre línies d'autobús llançadora per a reforçar el corredor València-Castelló i la connectivitat amb la Safor, la Costera i la Ribera

02/11/2021
La Generalitat posa en marxa quatre línies d'autobús llançadora per a reforçar el corredor València-Castelló i la connectivitat amb la Safor, la ...
- Aquest dimarts han iniciat l'activitat els serveis per a ampliar la connexió interurbana i comarcal a la Comunitat Valenciana
- Arcadi España assenyala que l'objectiu és oferir un transport assequible i sostenible, adequat a les necessitats laborals, d'estudis i personals de la ciutadania
- Aquest dimarts han iniciat l'activitat els serveis per a ampliar la connexió interurbana i comarcal a la Comunitat Valenciana
- Arcadi España assenyala que l'objectiu és oferir un transport assequible i sostenible, adequat a les necessitats laborals, d'estudis i personals de la ciutadania



La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha posat en marxa nous serveis de transport públic d'autobús per a reforçar la connectivitat interurbana i comarcal a la Comunitat Valenciana. Així, aquest matí han fet els primers recorreguts les expedicions de reforç del corredor València-Castelló i les noves línies entre la capital valenciana i les comarques de la Safor, la Costera i la Ribera.

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha presentat juntament amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el nou servei de llançadora que uneix les ciutats de València i Xàtiva.

Aquest servei de transport públic tindrà nou expedicions al dia i la duració del trajecte serà de 70 minuts. Així, a Xàtiva comptarà amb parada a l'estació d'autobusos i a València, a l'avinguda Ausiàs March, la Gran Via Ramón y Cajal i l'estació d'autobusos.

Segons ha explicat Roser Obrer, "juntament amb aquesta línia València-Xàtiva, aquest dimarts comencen nous serveis d'autobusos llançadora i s'intensifiquen uns altres amb un objectiu clar: oferir a tots els valencians i valencianes una manera de transport adequada a les seues necessitats laborals, d'estudis i personals i que, al mateix temps, siga assequible i sostenible".

D'aquesta manera, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'ofereix a la ciutadania un transport públic sostenible en corredors amb una elevada densitat de viatgers i es millora la connectivitat d'aquestes importants ciutats de la Comunitat amb València. Com ha reiterat el conseller Arcadi España, "per al Consell és un compromís ferm i indubtable que els veïns i veïnes de tot el nostre territori es puguen desplaçar diàriament en condicions adequades, d'una manera còmoda, eficient i respectuosa amb l'entorn i el medi ambient".

Connexions amb Castelló i Gandia

La connectivitat entre València i Gandia es reforça amb un nou servei d'autobús interurbà entre les dues ciutats que realitzarà diàriament deu expedicions del trajecte Gandia-València i dotze del de València-Gandia, amb una duració de 70 minuts, i tindrà parades a les estacions d'autobusos de les dues ciutats i a la capital valenciana n'afegirà una més a l'estació de tren Joaquín Sorolla.

Pel que fa al reforç del servei entre Castelló de la Plana i València, la millora es tradueix en un augment de la freqüència de pas dels autocars que enllacen les dues ciutats, que passa de 5 a 8 expedicions. El trajecte, que tindrà pas i parada a Vila-real, tindrà una duració de 75 i 90 minuts.

A més, per a aquesta línia s'ha previst la ubicació d'una nova parada a la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la finalitat d'ampliar les prestacions per al col·lectiu d'estudiants de les universitats.

Servei per a la Ribera

Quant a la comarca de la Ribera, el nou servei d'autobús llançadora reforçarà la connectivitat amb València des de Carcaixent, amb parades a Alzira i Algemesí. La duració del trajecte serà aproximadament de 105 minuts i tindrà 10 expedicions diàries.

Aquesta línia realitzarà tres parades a Carcaixent, cinc a Alzira i dues a Algemesí, i a València arribarà a les avingudes Ausiàs March, Tarongers i Blasco Ibáñez, a la Gran Via Ramón y Cajal i a l'estació d'autobusos.

Galeria d'imatges