Justícia, Interior i Administració Pública
Lluita contra violència masclista

Bravo destaca que l'Oficina de Violència de Gènere ha atés 762 dones, ha tramitat 478 denúncies i ha detingut 27 presumptes agressors en aquest 2021

25/11/2021
- La consellera assegura que el model, que integra recursos policials i assistencials, "és un referent en la lluita contra el terrorisme masclista"
- La consellera assegura que el model, que integra recursos policials i assistencials, "és un referent en la lluita contra el terrorisme masclista"


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que l'Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere ha atés, des que va començar l'any, 762 dones, 478 de les quals van interposar la denúncia corresponent davant dels tribunals amb l'assistència dels professionals del centre. A més, les policies especialitzades, que pertanyen a la Unitat Adscrita, van practicar 27 detencions i van identificar 477 presumptes agressors.

Bravo ha fet aquest balanç en el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona, declarat per l'ONU en 1999 en commemoració de l'assassinat de les tres germanes Mirabal a la República Dominicana en 1960.

Bravo ha detallat que l'augment de dones ateses fins al 15 de novembre passat respecte a tot 2020 ha augmentat un 40 %. De fet, van ser 545 dones les que van ser assistides al centre situat a la Ciutat de la Justícia de València respecte de les 762 d'enguany. En un total de 165 d'aquests casos hi havia menors convivents en risc, per la qual cosa es van sol·licitar un total de 89 ordres de protecció a la Fiscalia per a ells, que se sumen a les 324 que es van demanar per a elles, de les quals els jutges van concedir 187.

L'Oficina funciona els 365 dies de l'any i està integrada per un equip de 16 membres de la Policia de la Generalitat, compost per una inspectora cap, una sotsinspectora, dos oficials i dotze policies amb el suport de les psicòlogues i les treballadores socials de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte especialitzades en violència de gènere.

"El que va començar sent un projecte pilot fruit de la col·laboració entre la Conselleria de Justícia i el Ministeri de l'Interior -ha explicat la consellera- ja és un referent en la lluita contra la violència de gènere que ha aconseguit ajudar més de 1.300 dones des que va obrir les portes l'abril de 2019, més de la meitat de les quals va presentar la denúncia corresponent, que ha permés que les ajudem a eixir de l'infern".

La consellera ha destacat que l'Oficina, "que integra recursos policials i assistencials, ja és un referent en la lluita contra el terrorisme masclista, perquè garanteix l'atenció multidisciplinària a les afectades, es troba en seu judicial per a facilitar l'accés a tots els estaments jurídics i l'advocacia especialitzada i ofereix un espai segur i tranquil per a les dones, i els seus fills, on se senten protegides, escoltades i no jutjades".

A més, la consellera ha destacat que la tasca de l'Oficina "no acaba després de l'aplicació dels procediments", sinó que continua mitjançant "l'elaboració d'un pla individualitzat d'assistència, seguiment i acompanyament a la víctima durant tot el procés judicial per a ajudar-la en la seua cerca de recuperació i de reparació del mal que ha patit".