Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Derecho a la vivienda

La Generalitat adquireix un edifici de sis habitatges al barri del Cabanyal de València aplicant el dret de tanteig

25/11/2021
- La Conselleria d'Habitatge augmenta el parc públic d'habitatges a la ciutat
- La Conselleria d'Habitatge augmenta el parc públic d'habitatges a la ciutat
- La inversió total de l'adquisició ha sigut de 190.000 euros, la meitat del preu de mercat



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha adquirit un edifici al barri del Cabanyal de València per mitjà del dret d'adquisició preferent.

La compra s'ha fet a través de la Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana i ha suposat una inversió total de 190.000 euros, i el preu de valoració ha sigut de 375.085,70 euros, la qual cosa suposa un estalvi a les arques públiques de 185.085,70 euros, un 49 % respecte dels preus de mercat.

Es tracta d'un edifici de tres plantes i sis habitatges construït en 1926 i adquirit en 2018 per la societat Divarian, que va comunicar a la Conselleria el mes de maig passat la intenció que tenia de fer aquesta venda. L'exercici del dret de tanteig es va exercir a la fi de juliol i la formalització de la compra s'ha culminat aquest dijous.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assenyalat que, gràcies a l'aplicació dels drets de tanteig i retracte, "estem accelerant l'ampliació del parc públic d'habitatge de la Generalitat d'una manera eficient amb els recursos públics i adquirint a preus molt assequibles".

Així mateix, ha destacat "la importància que suposa que hi haja més habitatge públic en aquest barri tan emblemàtic de València, amenaçat per la gentrificació".

Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha indicat, després de la signatura de l'acte de compra, que "l'increment del parc públic a la ciutat de València és una prioritat per a la Conselleria a causa de la seua situació d'emergència habitacional i, per a dur-ho a terme, el mecanisme d'adquisició preferent és eficaç, per això animem l'Ajuntament que ho aplique".

Els habitatges adquirits passen a estar qualificats d'habitatges protegits amb caràcter permanent, de manera que es blinda la funció social que tenen. Aquests habitatges seran adscrits a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) per a gestionar-los en règim de lloguer social i manteniment.

L'adquisició s'ha produït en aplicació de l'article 10 sobre transmissions singulars del Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, per a l'ampliació d'habitatge públic a la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte.