Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Transició Ecològica

Mireia Mollà reivindica l'"agenda blava" per a visibilitzar l'impacte del canvi climàtic en el medi marí

25/11/2021
- La consellera participa en el seminari sobre carboni blau i clima organitzat pel Centre de Cooperació del Mediterrani a Màlaga
- La Conselleria d'Agricultura ha impulsat un decret de protecció de la posidònia i ha creat una partida pressupostària específica per al medi marí
- La consellera participa en el seminari sobre carboni blau i clima organitzat pel Centre de Cooperació del Mediterrani a Màlaga
- La Conselleria d'Agricultura ha impulsat un decret de protecció de la posidònia i ha creat una partida pressupostària específica per al medi marí



La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reivindicat l"agenda blava" enfront de la invisibilitat de l'impacte del canvi climàtic en el medi marí i la seua contribució a l'adaptació i la mitigació de les seues conseqüències.

Mollà ha destacat el treball del departament autonòmic, que ha impulsat un decret de protecció de la posidònia, ha creat per primera vegada en la història una partida pressupostària específica per al medi marí i crearà un servei de vigilància marina que estarà operatiu l'estiu que ve.

La consellera ha participat, hui, en una taula redona emmarcada en el seminari 'El carboni blau en el cor d'un clima saludable', organitzat pel Centre de Cooperació del Mediterrani a Màlaga, al costat del conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir; i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Junta d'Andalusia, María López.

"La protecció marina necessita polítiques actives destinades a esmenar les accions del passat, assumir les responsabilitats conjuntes i obrir una font d'oportunitat", ha assenyalat la titular de Transició Ecològica, en referència a la pèrdua de l'1 % anual de la posidònia, una fanerògama endèmica del Mediterrani amb una gran capacitat de captura de CO? i alliberament d'oxigen.

Mireia Mollà ha valorat les aliances territorials com la que s'ha establit entre la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, encara que ha advocat per sumar-hi aliats a escala supraestatal, cosa que ha de veure's reflectida també en les inversions: "Necessitem inversions a escala global en ciència del coneixement, diagnòstic, avaluació i polítiques actives".

En aquest sentit, s'ha referit a la font d'oportunitat que planteja l'economia blava en matèria d'ocupació, que ha de respondre al xoc entre la transició ecològica necessària i la pressió de l'activitat econòmica sobre el medi marí.

Una transició inajornable en "una de les zones que patirà amb més virulència els efectes del canvi climàtic", en paraules de la consellera, que ha fet una crida a assumir la responsabilitat de la interacció i a col·laborar per a ser part de la solució.

Galeria d'imatges